7. Aprīlis 2015 16:53
Jaunumi
Nosaka jaunu piemaksu par smago un sevišķi smago noziegumu apkarošanu
1

Otrdien, 7.aprīlī, Ministru kabinets izdeva noteikumus, kuri paredz noteikt jaunu speciālo piemaksu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kā arī attiecas uz turpmāko Iekšējās drošības biroja darbību, kurš uzsāks darbu no 2015.gada 1.novembra.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumos Nr.568 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm mēnešalgu un speciālajām piemaksām"" paredz noteikt jaunu speciālo piemaksu par smago un sevišķi smago noziegumu, kas apdraud valsts ekonomiskās sistēmas stabilitāti un tautsaimniecības intereses, un kibernoziegumu apkarošanu, nosakot piemaksas maksimālo apmēru – 400 eiro.

Noteikumi arī palielina esošās speciālās piemaksas par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu maksimālo apmēru no 356 eiro uz 400 eiro. Noteikumi nosaka arī Iekšējās drošības biroja amatus, to kategorijas un līmeņus un precizē speciālo piemaksu piešķiršanas nosacījumus.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs būs iekšlietu ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde un kuras funkcijas būs atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, kā arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus.  

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Viktors
7. Aprīlis 2015 / 17:18
0
ATBILDĒT
Tas noteikti ir koks ar diviem galiem; no vienas puses ir labi, ja policija aktivizēs cīņu ar patiesu noziedzību, katrs VP darbinieks personīgi centīsies strādāt čakli un apzinīgi. Bet no otras puses - kur garantija, ka nepieaugs mēģinājumu skaits apzināti "piešūt" smagākus pantus, sagrozīt lietas materiālus, jo kā rāda prakse (t.s. personīgā), prokuratūra bieži vien nepārbauda VP savāktos (dažkārt - safabricētos) pierādījumus un tāpat nepietiekami stingri kontrolē VP procesuālās darbības, kā, piemēram, aizturēšanas, kratīšanas u.c. likumību.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties