20. Aprīlis 2015 13:59
Jaunumi
Tieslietu padome atbalsta Kalnmeiera kandidatūru ģenerālprokurora amatam

Tieslietu padome šodien slēgtā balsojumā atbalstīja Ērika Kalnmeiera kandidatūras virzīšanu ģenerālprokurora amatam.

Prokuratūras likumā noteikts, ka Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājam pirms ģenerālprokurora amata kandidāta virzīšanas Saeimas balsojumam šī kandidatūra jāsaskaņo ar Tieslietu padomi.

Kalnmeiera pilnvaru termiņš beidzas 11.jūlijā. Ģenerālprokuroru pēc AT priekšsēdētāja priekšlikuma, kas saskaņots ar Tieslietu padomi, amatā ieceļ Saeima uz pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka pagājušā nedēļā Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs kā ģenerālprokurora amata kandidātu nolēma virzīt pašreizējo ģenerālprokuroru Kalnmeieru, nevis Latvijas Prokuroru biedrības prezidentu Jāni Ilsteri.

Bičkovičs pagājušā nedēļā žurnālistiem skaidroja, ka regulāri sekojis līdzi publiskajā telpā un ikdienā saņemtajai informācijai par prokuratūras darbu piecu gadu laikā, lai arī AT priekšsēdētājam nav ne kontroles, ne pārraudzības funkciju par prokuratūras darbu.

Tiekoties ar abiem kandidātiem Kalnmeieru un prokuroru Ilsteri, kā arī izvērtējot iespējamās alternatīvas, Bičkovičs guvis pārliecību, ka prokuratūras līdzšinējais darbs ir vērtējams pozitīvi un tas vērsts uz prokuratūras attīstību. AT priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka, nominējot Kalnmeieru, arī turpmāk tiks nodrošināta prokuratūras attīstība.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties