6. Maijs 2015 11:48
Jaunumi
Iespēja veikt kopīgu pētījumu ar studentiem Humbolta universitātē Berlīnē

Sadarbojoties ar Humbolta universitāti Berlīnē (Humboldt Universität zu Berlin), arī šogad studenti Rīgā un Berlīnē veiks pētījumus, piedaloties vasaras skolā/projektā „Projekt Netzwerk Ost-West”. Šogad projekta ietvaros tiks apspriesti problēmjautājumi, kas saistīti ar mediju tiesībām interneta vidē. Dalību līdz 20.maijam aicināti pieteikt interesenti ar vācu valodas zināšanām.

Projekta ietvaros studenti veiks pētījumus saistībā ar tēmu „Internets un mediju tiesības” (Herausforderung Digitale Welt – Ausgewählte Probleme des Medienstraf – und – zivilrechts im Umgang mit dem Internet).

Pasākums tradicionāli norisinās augusta sākumā – no 3. līdz 17.augustam. Puse šī laika tiek pavadīta Rīgā, otra – Berlīnē.

Projekta ietvaros studenti līdz 3.augustam izstrādā īsu referātu par Latvijas un Vācijas tiesībās aktuāliem tematiem vācu valodā, pētot konkrētā problēmjautājuma normatīvo regulējumu un citus aspektus savā valstī.

No 3. līdz 17.augustam studentu pāri (students no Latvijas un students no Vācijas) referātus prezentē un apspriež nepiespiestā gaisotnē kopā ar pārējiem projekta dalībniekiem un darbu zinātniskajiem konsultantiem.

Projektā piedalīsies arī pasniedzēji – zinātniskie konsultanti no Latvijas, kas sniegs palīdzību referāta izstrādē gan no saturiskā viedokļa, gan terminoloģijas jautājumos.

Projekts ir ne tikai lieliska iespēja papildināt un uzlabot savas juridiskās zināšanas, bet arī lieliska iespēja:

  • iegūt starptautisku pieredzi, veicot pētniecību vienā no slavenākajām Vācijas universitātēm, kas ir lielisks ieraksts CV (dalībniekiem tiks izsniegts apliecinājums par piedalīšanos projektā; iespēja iegūt kredītpunktus tiks precizēta);
  • uzlabot vācu valodas zināšanas;
  • uzlabot argumentācijas, kritiskās domāšanas un publiskās uzstāšanās prasmes;
  • iegūt jaunus kontaktus;
  • iespēju piedalīties dažādos atpūtas pasākumos un ekskursijās (apmeklējot interesantākās valstu tieslietu institūcijas, kultūrvēsturiskus objektus u.tml.) gan Rīgā, gan Berlīnē;
  • izvēlēties oriģinālu studiju/bakalaura/maģistra darba tēmu un savākt materiālus.

Veicama arī simboliska dalības maksa – ne vairāk kā 100 EUR (tiks precizēta). Par salīdzinoši nelielo dalības maksu studentiem tiks pilnībā apmaksāti: lidojumi uz Berlīni un atpakaļ – uz Rīgu; ēdināšana visa projekta garumā; naktsmītne, transports un ekskursijas Berlīnē.

Pieteikšanās termiņš – 2015.gada 20.maijs.

Darbs projektā un saziņa tā ietvaros norisināsies galvenokārt vācu valodā. Piedalīties aicināti tiesību zinātnes studenti ar vācu valodas zināšanām un vēlmi iegūt vērtīgu pieredzi. Pieteikties var arī citu augstskolu studenti un absolventi.

Detalizētāka informācija un pieteikšanās, sazinoties ar projekta organizētāju Latvijā: Artūru Parfjonovu (artursp90@gmail.com, tālrunis 29882266).

Projekta mājaslapa

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties