12. Maijs 2015 14:32
Jaunumi
Notiks seminārs “Humānā palīdzība un starptautiskās humanitārās tiesības: Ukrainas pieredze”

Rīgas Juridiskā augstskola, Ārlietu ministrija un starptautisko universitāšu asociāciju NOHA ielūdz Jūs uz semināru “ Humānā palīdzība un starptautiskās humanitārās tiesības: Ukrainas pieredze” Rīgas Juridiskajā augstskolā š.g.15.maijā, plkst. 9.00-16.30.

Seminārs piedāvā lielisku iespēju interesentiem iepazīties ar humānās palīdzības sniegšanas specifiku, aplūkot humānās palīdzības un starptautisko humanitāro tiesību būtību, it īpaši, humānās palīdzības sniegšanas galvenos principus. Semināra laikā tiks piedāvāts ieskats šo principu pielietošanai praksē – analizējot šobrīd aktuālo humanitārās krīzes situāciju, kas konflikta rezultātā ir izveidojusies Ukrainā. Par aktuālo humanitāro situāciju Ukrainā un pastāvošajiem izaicinājumiem palīdzības sniegšanā būs iespēja uzklausīt ANO, Sarkanā Krusta, Eiropas Savienības institūciju un citu ekspertu viedokļus.

Eiropas Savienība un tās dalībvalstis, kā arī citi donori, sniedz atbalstu krīzēs nonākušajiem ar partneru, piemēram, ANO aģentūru, Sarkanais Krusts un citu starptautisko un vietējo nevalstisko organizācijas palīdzību. Tomēr piekļuve konflikta skartajām zonām joprojām nereti ir izaicinājums, un daudzus cietušos palīdzība nesasniedz. Tāpat patiess izaicinājums ir efektīva palīdzības koordinācija un droša, izmaksu ziņā efektīva palīdzības piegāde. Seminārs ir veidots, lai aplūkotu humānās palīdzības praksi, koordinācijas mehānismus, finansēšanas iespējas, kā arī konkrētas starptautiskās normas un to pielietošanu, ņemot vērā Ukrainas piemēru.

Seminārs tiek organizēts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros, apliecinot Eiropas Savienības apņēmību, aizstāvēt starptautisko humanitāro tiesību normas un veicināt humānās palīdzības labo praksi. Semināra norisi nodrošina Rīgas Juridiskā augstskola sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, starptautisko universitāšu asociāciju NOHA (Network on Humanitarian Action) un Eiropas Komisiju.

Seminārā aicināti piedalīties studenti, mācībspēki, valsts pārvaldes, NVO un privātā sektora pārstāvji, kā arī mediju pārstāvji. Lai piedalītos, lūdzam reģistrēties, nosūtot vārdu, uzvārdu, amatu un organizāciju, kā arī īsu (divi - trīs teikumi) motivāciju piedalīties uz e-pastu: seminar-noha@rgsl.edu.lv. Seminārs notiks piektdien, 15.maijā plkst. 9.00-15.30 Rīgas Juridiskajā augstskolā, W-42 telpā, Strēlnieku ielā 4k-2, Rīgā. Seminārs notiks angļu valodā. Papildus informācija mājaslapā: http://www.rgsl.edu.lv/lv/news-and-events/716/seminars-par-humano-palidzibu-un-starptautiskajam-humanitarajam-tiesibam-ukrainas-pieredze  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties