14. Maijs 2015 10:26
Jaunumi
Atvieglo iepirkuma līgumu grozīšanas kārtību
1

Lai veicinātu Eiropas Savienības fondu finansējuma apguvi, atvieglota iepirkuma līgumu grozīšanas kārtība. To paredz Saeimā ceturtdien, 14.maijā, otrajā, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Publisko iepirkumu likumā un ar to saistītā likumā.

Saskaņā ar grozījumiem iepirkuma pasūtītājs turpmāk nepieciešamības gadījumā varēs grozīt iepirkuma līgumu, nepārsniedzot 10 līdz 15 procentus no sākotnējās līguma summas.

Izmaiņas pašvaldībām ļauj efektīvāk strādāt ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, jo līdz šim iepirkuma līgumus nedrīkst grozīt, lai, piemēram, piešķirto naudu pārdalītu vai ieguldītu citur.

Par likumprojektu atbildīgās Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš norāda, ka līdz ar grozījumiem mūsu valsts ieviesīs Eiropas Savienības prasības saskaņā ar pagājušajā gadā pieņemto direktīvu. Latvija šīs prasības ieviesīs agrāk, nekā to paredz direktīva, un tas ļaus pašvaldībām veiksmīgāk sasniegt kāda konkrēta projekta mērķus.

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji iepriekš deputātus informēja, ka šie likuma grozījumi veicinās Eiropas Savienības fondu finansējuma apguvi, samazinot finanšu korekciju piemērošanas skaitu, kā arī neplānotus izdevumus.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Interesanti
14. Maijs 2015 / 19:03
0
ATBILDĒT
Palasīju pieņemto likumu. Diez es pareizi saprotu, ka noslēdzot būvdarbu līgumu par, piemēram, 10 miljoniem euro, nākamajā dienā var grozīt līgumu, piesaistot kādu trešo personu 15% no līguma apjoma darbu veikšanai, kas faktiski būtu nodot tiesības bez konkursa veikt līguma izpildi par 1,5 miljoniem (teorētiski varētu pat līdz 5 miljoniem, ja vien iekļaujas 15% no kopējās līguma summas), kādam, kurš piedaloties konkursā nebūtu kvalificējies. Kamēr 8.pants joprojām nosaka, ka parastā kārtībā atklāts konkurss jārīko sākot no 170000 euro. Izskatās jauki.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties