14. Maijs 2015 14:02
Studenta Vārds
Juridiskajā fakultātē atkal norisināsies ASV tiesību vasaras skola

Šogad universitātes auditoriju soli nebūs tukši arī pēc izlaiduma un vasaras sesijas noslēguma, jo Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē no 6. līdz 11. jūlijam atkal norisināsies Amerikas Savienoto Valstu tiesību vasaras skola. Projekta ietvaros apmēram 50 fakultātes studentiem ar augstākajiem studiju rezultātiem bez jebkādas dalības maksas tiks sniegta iespēja iepazīt ASV tiesības, piedaloties viesprofesoru sagatavotās nodarbībās dažādās tiesību nozarēs un iegūt papildu zināšanas par to specifiku. Personām, kas šobrīd nestudē Juridiskajā fakultātē, dalība projektā iespējama par papildu samaksu.

Ieskatu ASV tiesību sistēmā skolas dalībniekiem aicnāti sniegt viesprofesori - akadēmiski atzīti un praktizējoši juristi Amerikas Savienotajās Valstīs. Katra lekciju moduļa beigās studentus sagaida pārbaudījums, lai skolas noslēgumā ikkatrs dalībnieks saņemtu sertifikātu, kas apliecinātu izpratni par romāņu-ģermāņu un angloamerikāņu tiesību saimju kopējām iezīmēm un spēju sniegt savu vērtējumu par dažādu regulējumu priekšrocībām un trūkumiem.

Par vasaras skolas dalībnieku aicināts kļūt ikviens jebkura studiju līmeņa (bakalaura, maģistra, doktora) Juridiskās fakultātes students, kurš brīvi sazinās un ir gatavs kārtot pārbaudījumus angļu valodā, kas būs projekta vienīgā norises valoda. Studenti aicināti savu dalību pieteikt, aizpildot reģistrācijas anketu projekta mājaslapā līdz š.g. 5.jūnijam. Studenti, kuru dalība skolā tiks apstiprināta, par to tiks informēti līdz š.g. 12.jūnijam. Tiks izvērtēti tikai tie pieteikumi, kuros sniegta precīza un patiesa informācija.

Detalizēts pasākuma norišu apraksts, informācija par viesprofesoriem un noteikumi dalībai projektā atrodami skolas mājaslapā.

Papildu jautājumu gadījumā un arī interesentiem, kas šobrīd nav Juridiskās fakultātes studenti, lūdzam sazināties ar fakultātes sabiedrisko attiecību speciālisti Madaru Mariju Osi (madara.ose@lu.lv). Personām, kas nav LU Juridiskās fakultātes studenti, noteikta dalības maksa 250,00 EUR.

Vasaras skola veiksmīgi norisinājās jau 2013.gadā, un to plānots nākotnē atkārtot ik pārgadus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties