19. Maijs 2015 11:01
Jaunumi
Aicina uz Leilas Neimanes lekciju par sabiedrības vides procesuālo tiesību pieejamību

Leilas Neimanes lekcija “Sabiedrības vides procesuālo tiesību pieejamības novērtējums Latvijā un pasaulē” notiek 2015.gada 21.maijā plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes konferenču zālē.

PAR LEKCIJU:

Lekcijā tiks prezentēti starptautiska projekta rezultāti. Šī projekta ietvaros tika novērtēts vides demokrātijas indekss (Environmental Democracy Index) Latvijā un 70 citās pasaules valstīs.

Vides demokrātijas indekss ir indikators, kas ar kvantitatīvu un kvalitatīvu metožu palīdzību ļauj novērtēt, kā valstī tiek aizsargātas tiesības uz vides informāciju, nodrošināta sabiedrības līdzdalība un tiesu pieejamība ar vidi saistītos jautājumos. Projekta ietvaros ir veikta izstrādāto metožu piemērošana Latvijas tiesiskā regulējuma un prakses novērtēšanai, tādējādi izveidojot “vides demokrātijas indeksu Latvijai”. Lektore dalīsies pieredzē par projekta īstenošanas procesu, prezentēs Latvijas un pārējo valstu rezultātus, kā arī demonstrēs, kā šie rezultāti ir izmantojami, salīdzinot dažādu valstu novērtējuma datus interaktīvā sasaistes režīmā mājaslapā http://environmentaldemocracyindex.org.

PAR LEKTORI:

Leila Neimane ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorante, un viņas pētniecības pamatvirziens ir saistītas ar vides tiesībām.

Projektu organizē un finansiāli atbalsta Pasaules Resursu institūts (World Resources Institute). Projekta pamatā tiek izmantots the Access Initiative vides demokrātijas indeksa modulis. Žurnāls “Jurista Vārds” nodrošina informatīvo atbalstu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties