2. Jūnijs 2015 16:20
Jaunumi
Juristi atbalsta E.Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam
1
Vairāk nekā 50 Latvijas juristu pauduši atbalstu Egila Levita kandidatūrai Valsts prezidenta vēlēšanās.
Foto: Māris Kaparkalējs

Šodien, 2.jūnijā, publiskota vairāk nekā 50 Latvijas juristu atklātā vēstule „Latvijas juristi par Egilu Levitu”, kurā pausts atbalsts Egila Levita kandidatūrai rīt, 3.jūnijā, paredzētajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Vēstule nosūtīta Saeimas deputātiem un masu medijiem.

Vēstulē norādīti apsvērumi, kuru dēļ vēstules autori uzskata par nepieciešamu paust šādu atbalstu:

Mēs, Latvijas juristi,  ikdienā pārstāvam dažādus uzskatus, tomēr mūs vieno rūpes par mūsu valsts nākotni. Rūpīgi analizējot Latvijas politisko attīstību un izaicinājumus Latvijas valstiskumam, konsekventi nosliecamies par Egilu Levitu Valsts prezidenta amatā.

Egila Levita līdzšinējais darbs Latvijas un tās tiesiskās sistēmas labā neļauj šaubīties par viņa uzticību Latvijai, nesavtīgu darbu tās labumam un izaugsmei. Viņš ir spējis atrast vajadzīgos vārdus un idejas, lai mūs stiprinātu un pārliecinātu gan Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanas un nostiprināšanas laikā, gan arī šodien. Egils Levits nekad nav atkāpies no Latvijā notiekošajiem procesiem un viņa negrozāmā pārliecība par Latvijas valstiskumu skan gan 1990.gada 4.maija deklarācijas, gan Satversmes ievada tekstā. Jo īpaši šobrīd Egils Levits Latvijas valstij ir nepieciešams Valsts prezidenta amatā, lai tiesiskums, tiesiskums un vēlreiz tiesiskums, pārliecinoša Latvijas valsts ilgtspējīga politika, sociālais taisnīgums, informatīvā skaidrība, saimnieciskā attīstība un atbildība tiktu godāta un kļūtu par mūsu ikdienu, stiprinot katra cilvēka pašapziņu un lepnumu par mūsu kopīgo valsti.

Mēs uzrunājam Jūs, Latvijas Republikas Saeimas deputāti, visus kopā un katru personīgi vēlēšanu brīdī apsvērt, vai Latvija Valsts prezidenta amatā nav pelnījusi gudru, izcili drosmīgu, iedvesmojošu un radošu personību, kurš Latviju tur augstāk par savu labumu un ir uzticīgs Latvijas Satversmei.

Egils Levits ir jurists ar pasaules pieredzi, starptautisku autoritāti un plašām zināšanām, kuram ir skaidra vīzija par Latvijas rītdienu. Latvijas valstij šodien ir nepieciešams Egils Levits Valsts prezidenta amatā.”

Vēstuli parakstījuši: Gundars Āboliņš, Dzintra Amerika, Diāna Apse, Sandija Audzere , Indulis Balmaks, Jānis Bordāns, Toms Bordāns, Krišjānis Bušs, Māris Butāns, Ilma Čepāne, Kristīne Drēviņa , Romāns Dončenko , Ilze Freimane, Kaspars Freimanis, Dina Gailīte, Elīna Grigore-Bāra, Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Veronika Krūmiņa, Dainis Lasmanis, Māris Leja, Māris Lejnieks, Aldis Lieljuksis, Lauris Liepa, Gatis Litvins, Aleksandrs Ļeščinskis, Artis Mežgailis, Jānis Neimanis, Jānis Ozols, Lauma Paegļkalna, Edgars Pastars, Uldis Pētersons, Vija Piziča, Jānis Pleps, Guntars Ploriņš, Edijs Poga, Solveiga Pone, Lāsma Poruka, Inga Putra, Zane Rasnača, Daiga Rezevska, Ilze Skultāne, Velga Slaidiņa, Dace Šulmane, Inga Tenisa, Signe Terihova, Kalvis Torgāns, Ingrīda Veikša, Ieva Višķere, Rudīte Vīduša, Inese Volkova, Romualds Vonsovičs, Uģis Zeltiņš, Gvido Zemribo, Ineta Ziemele.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurčiks
3. Jūnijs 2015 / 12:22
1
ATBILDĒT
Lai gan uzskatu Levitu par šobrīd piemērotāko no iespējamajiem kandidātiem, tomēr šādas vēstules ir bērnišķīgas. Kam jāzina par Levitu, tie jau zina, kas lems, tiem ar šo viedokli neizmainīsi. Tāda kā darbaļaužu vēstule partijai sanākusi...
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties