8. Jūnijs 2015 13:44
Jaunumi
Pētījums par dokumentu piegādi un izsniegšanu Eiropas Savienībā

Pavisam nesen Eiropas Savienības (ES) Komisija ir uzsākusi Eiropas mēroga pētījumu par tiesas un ārpustiesas dokumentu piegādi un izsniegšanu ES dalībvalstīs. Projektu īsteno Florences Universitāte, Upsalas Universitāte un Francijas konsultāciju firma DMI.

Pētījuma galvenais mērķis ir izprast pastāvošās nevienādības nacionālajos tiesas un ārpustiesas dokumentu piegādes un izsniegšanas regulējumos, kas varētu veidot šķēršļus pienācīgai Regulas Nr.1393/2007 par tiesas un ārpustiesas civillietu vai komerclietu dokumentu izsniegšanu dalībvalstīs darbībai.

Pētījuma ietvaros tika izveidota visaptveroša anketa par tiesas un ārpustiesas dokumentu piegādi un izsniegšanu, kas tika nosūtīta gan attiecīgās ES dalībvalsts tiesnešiem, viņu palīgiem un tiesu darbiniekiem, gan praktizējošiem juristiem, akadēmiskajam personālam un citiem interesentiem. Šobrīd tiek ievāktas atbildes no katras ES dalībvalstis, lai pavisam drīz sāktu to apkopošanu un problēmjautājumu identificēšanu.

Anketas versija visās ES oficiālajās valodās (tai skaitā arī latviešu valodā) ir pieejama oficiālajā pētījuma mājaslapā - https://euservicestudy2015.wordpress.com.

Anketas versija latviešu valodā pieejama šeit.

Tāpat oficiālajā pētījuma mājaslapā var aizpildīt anketu arī tiešsaistē (iespējams tikai angļu valodā).

Ja Jums ir jebkāda veida pieredze saistībā ar tiesas un ārpustiesas dokumentu piegādi un izsniegšanu Latvijā, nevilcinieties un aizpildiet anketu. Iespējams, pateicoties tieši Jūsu sniegtajām atbildēm par tiesas un ārpustiesas dokumentu piegādi un izsniegšanu Latvijā, pētījuma organizētājiem izdosies izprast pastāvošās atšķirības ES dalībvalstu tiesiskajos regulējumos un padarīt tiesas un ārpustiesas dokumentu piegādi un izsniegšanu daudz ātrāku un efektīvāku gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā.

Ja izvēlēsieties aizpildīt anketu tiešsaistē, nekādas papildus darbības nebūs jāveic. Ja atbildes sniegsiet, lejupielādējot anketas latviešu valodas versiju, lūdzu, nosūtiet tās uz šo e-pasta adresi: euservicestudy2015@gmail.com.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties