19. Jūnijs 2015 08:55
Jaunumi
Kontaktu komitejas sanāksmē pulcējas Eiropas Savienības Augstāko revīzijas iestāžu pārstāvji
1
Kontaktu komitejas sanāksmē Rīgā pulcējas Eiropas Savienības Augstāko revīzijas iestāžu pārstāvji.
No Valsts kontroles arhīva

Rīgā darbu sākusi Eiropas Savienības (ES) Augstāko revīzijas iestāžu un Eiropas Revīzijas palātas sadarbības platformas – Kontaktu komitejas – sanāksme. Tajā piedalās ES dalībvalstu un piecu kandidātvalstu Augstāko revīzijas iestāžu vadītāji, pārstāvji no Eiropas Komisijas un Eiropas Investīciju bankas, kā arī ir ieradies Eiropas Revīzijas palātas prezidents Vitors Kaldeira (Vítor Caldeira). Novērotāja statusā pārstāvēta Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācija EUROSAI.

Sanāksmi rīko Latvijas Republikas Valsts kontrole.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sanāksmes atklāšanas runā norādīja uz Latvijas prezidentūras ES Padomē logo – dzirnakmeni un tā simbolisko nozīmi saistībā ar Kontaktu komitejas sanāksmi: „Dzirnakmens tiek izmantots graudu malšanai, lai iegūtu tīrus augstākās kvalitātes miltus. Tikai no tādiem var izcept labu maizi. Augstāko revīzijas iestāžu darbs ir  palīdzēt veidot nevainojamu valsts pārvaldes sistēmu.”

Saeimas priekšsēdētāja izteica vislielāko cieņu par veiksmīgo sadarbību, kas ir Kontaktu komitejas pamatā. Viņa uzsvēra, ka šāda starptautiska sadarbība vairo sabiedrības uzticību revīzijas iestādēm.

Savus tuvākos kolēģus – Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu vadītājus un pārstāvjus sirsnīgi sveica valsts kontroliere Elita Krūmiņa: „Atkal ir pienācis laiks klātienē izvērtēt padarīto, vienoties par turpmāko rīcību un iezīmēt nākamos mērķus. Es tiešām ceru, ka šīs divas intensīva darba dienas mums visiem kopā būs veiksmīgas un produktīvas.”

Uzrunā sanāksmes dalībniekiem E.Krūmiņa iezīmēja galvenos tematus, kas būs diskusiju centrā šajā tikšanās reizē. Īpaša uzmanība tiks pievērsta jautājumiem saistībā ar Eiropas Stratēģisko investīciju fondu un tam piešķirtā finansējuma izlietošanas uzraudzību. Svarīgs temats būs jau iepriekš aizsāktā diskusija par Eiropas Banku savienību un tās darbības uzraudzību.

Sanāksmes dalībnieki būtisku uzmanību pievērsīs Augstāko revīzijas iestāžu sadarbībai ar tiesībsargājošajām institūcijām un amatpersonu atbildības stiprināšanai.

Notiks pieredzes apmaiņa un tiks pārrunāta turpmākā pieeja Eiropas Savienības fondu izlietošanas lietderības revīzijām, īpašu uzmanību pievēršot akcentu pārlikšanai no naudas vienkāršas tērēšanas uz tautsaimniecības un iedzīvotāju labklājības veicināšanu.

Tiks izvērtēts arī deviņu Kontaktu komitejas darba grupu paveiktais iepriekšējā periodā.

Kontaktu komitejas sanāksme notiek Radisson Blu Hotel Latvija 18.un 19.jūnijā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
!
25. Jūnijs 2015 / 08:54
0
ATBILDĒT
Un par kādiem līdzekļiem tiek rīkota šāda sanāksme? Vai ne pa nodokļu maksātāju? Kur lietderība.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties