14. Jūlijs 2015 13:14
Jaunumi
Studenti izvēlas pavadīt vasaru, studējot ASV tiesības
Vasaras skolas Labākā studente Eva Vīksna un ZAB "VARUL" vadošā partnere Vita Liberte.
Laura Kampare

Šīs vasaras vidū Latvijā notika jau otrā Amerikas Savienoto Valstu (ASV) tiesību vasaras skola. Skolu rīkoja Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte ar zvērinātu advokātu biroja "Varul" un mecenātu Roberta Blumberga un Džona Goldes atbalstu.

Vasaras skolas ietvaros, no 6. līdz 11.jūlijam, LU Juridiskās fakultātes un Rīgas Juridiskās augstskolas studentiem un absolventiem, kā arī ZAB „Varul” darbiniekiem bija iespēja padziļināti iepazīt ASV tiesības pieredzējušu un Amerikā atzītu akadēmiķu un profesionāļu vadībā.

Nodarbību ciklu ar lekcijām Amerikas tiesību vēsturē iesāka profesors Marks Steiners (Mark Steiner) no Dienvidteksasas Juridiskās koledžas Hjūstonā (South Texas College of Law). Ieskatu Amerikas civilprocesā studentiem sniedza Pitsburgas Universitātes (University of Pittsburgh) Juridiskās fakultātes profesore Ronda Vasermane (Rhonda Wasserman). Par saistību, deliktu, kā arī intelektuālā īpašuma tiesībām nodarbības vadīja Sets Šeldens (Seth Shelden), kas praktizē „Farkas & Neurman” juridiskajā birojā Ņujorkā un lasa lekcijas Ješivas Universitātes Bendžamina Kardozo Juridiskajā fakultātē (Yeshiva University Benjamin Cardozo School of Law), savukārt nodarbību par patentu tiesībām ASV bija sagatavojis Amerikas latvietis Tālivaldis Cepurītis, kas šajā jomā praktizē jau vairākus gadu desmitus un savas ikdienas darba gaitas vada „Olsen & Cepurītis” juridiskajā birojā Čikāgā.

Pēc studentu aptauju datiem iemīļotākais profesors Deivids Hariss (David Harris) no Pitsburgas Universitātes Juridiskās fakultātes skolas nedēļu noslēdza ar kursu Amerikas krimināltiesībās un kriminālprocesā.

Katra lekciju moduļa beigās studentus sagaidīja pārbaudījums un nu studentu jauniegūtās zināšanas apliecina arī LU Juridiskās fakultātes izsniegtie diplomi. Juridiskās fakultātes studente Eva Vīksna, kas saņēma arī ZAB "Varul" pārsteiguma naudas balvu Labākajam studentam, dalību skolā sauc par lielisku pieredzi un priecājas, ka izvēlējusies šādi pavadīt savu atvaļinājumu. „Skolā ieguvu vērtīgu ieskatu ASV tiesību sistēmas svarīgās nozarēs, kā arī iedvesmu nākotnes plāniem. Profesori bija atsaucīgi un zinoši speciālisti, no kuriem lieliski varētu mācīties arī oratora prasmes. Ceru, ka ASV tiesību vasaras skola, kļūs par tradīciju un norisināsies arī turpmāk,” tā norises vasaras skolā komentē E.Vīksna.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties