4. Augusts 2015 11:39
Jaunumi
Kristīne Krūma atstās Satversmes tiesas tiesneša amatu
3
LETA

Satversmes tiesas tiesnese Kristīne Krūma ir informējusi Satversmes tiesu, ka viņa atstās tiesneša amatu pēc pašas vēlēšanās.

Kristīne Krūma Satversmes tiesas tiesneša zvērestu nodeva 2007.gada 23.maijā, un, tā kā Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi, šo amatu viņa būtu ieņēmusi līdz 2017.gadam.

Taču tagad, kā informē Satversmes tiesa, K.Krūmas amata pilnvaras beigsies šā gada 15.oktobrī. Par šo faktu Satversmes tiesa ir informējusi arī Saeimu.

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, K.Krūma amatu atstās, lai kļūtu par Rīgas Juridiskās augstskolas prorektori. Proti, tiesnese LETAI skaidrojusi, ka, tuvojoties pilnvaru termiņa beigām, viņa pieņēmusi vilinošu piedāvājumu, proti, ieņemt Rīgas Juridiskās augstskolas prorektora amatu, kas atbrīvojās pēc tam, kad Mārtiņš Mits kļuva par Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi.

"Darbs tiesā man bijis svarīgs, taču vienlaikus es apzinos situāciju darba tirgū, jo, tiesnesim pabeidzot strādāt Satversmes tiesā, faktiski nekādas karjeras iespējas tālāk netiek sniegtas. Man tika piedāvāts Rīgas Juridiskās augstskolas prorektora amats. Es ar akadēmiskām lietām esmu visu laiku nodarbojusies, tāpat esmu saistīta ar šo augstskolu. Tāpēc arī šo piedāvājumu pieņēmu. Vienlaicīgi šī augstskola ir pietiekami labi attīstīta un tur ir labas izaugsmes iespējas," LETAI norādījusi Krūma. Viņas lēmums neesot saistīts ar iekšējo klimatu tiesā, un tur "viss ir ļoti labā kārtībā, un man ir profesionāli kolēģi," uzsvērusi K.Krūma.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Gundars
4. Augusts 2015 / 17:28
0
ATBILDĒT
Ta tiek degradētās ST tiesneša amats, lai gan cilvēciski var saprast.
? > Gundars
5. Augusts 2015 / 07:39
1
ATBILDĒT
Kā būtu ar mūža termiņu un lielāku algu?
Dzēsts lietotājs > ?
5. Augusts 2015 / 09:01
1
ATBILDĒT
Gandrīz ka vajadzētu, jo ar to nabaga parādu apkrauto Kūtri vēl nesmukāk sanāca.

Lai gan Satversmes tiesas tiesneša amats man domāt nav tikai viena no juridiskajām profesijām. Šitādiem augstiem, valstiskiem amatiem tomēr ir arī "sakrāla" funkcija, lai cik stulbi tas izklausītos un argumenti par karjeras plānošanu un izaugsmi izklausās tā stipri pieticīgi. Gandrīz kā Romas konsuls, kurš nepabeidzis amata gadu, aizbrauc uz Masīliju tirgoties ar siļķēm, jo tas redziet ir ienesīgāk, vai arī kā Saeimas deputāts, kuram uzrodas darba piedāvājums Honkongā. Var saprast, bet pēcgarša nepatīkama.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties