5. Augusts 2015 13:30
Jaunumi
Neziņošana par dzimumnoziegumu būs krimināli sodāma

Tieslietu ministrijas vadītā ekspertu darba grupa vienojusies, ka turpmāk pie kriminālatbildības vajadzētu saukt arī tās personas, kuras nav ziņojušas par dzimumnoziegumiem, kā arī palielināt soda mēru par vairākiem dzimumnozieguma veidiem.

Par pavešanu netiklībā cietumsods tiks palielināts no trīs uz pieciem gadiem, savukārt par pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās cietumsods tiks palielināts no viena uz četriem gadiem, šodien secināts dažāda līmeņa ekspertu sanāksmē, kurā diskutē par iespējamiem priekšlikumiem krimināltiesiskā regulējuma pilnveidei dzimumnoziegumu gadījumos.

Darba grupa arī vienojās, ka probācijas uzraudzība ir nosakāma kā obligāts papildsods par visiem noziegumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību un ir pagarināms probācijas uzraudzības piemērošanas termiņš līdz pieciem gadiem. Šobrīd maksimālais probācijas uzraudzības laiks ir trīs gadi.

Jau ziņots, ka jautājums par dzimumnoziegumiem aktualizējās pēc tam, kad Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam. Tieslietu ministrija pēc pilna sprieduma pieejamības un pieprasīšanas solīja pārbaudīt šo situāciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties