4. Septembris 2015 09:01
Jaunumi
Uzņēmumu reģistra informācija par personas datu publicēšanu

Uzņēmumu reģistrā 2015.gada 3.septembrī saņemta informācija, ka trešajām personām pieejami komercreģistrā reģistrētā subjekta SIA "Jesper Rasmussen" reģistrācijas dokumenti (lēmums par aresta uzlikšanu SIA "Jesper Rasmussen" kapitāldaļām), kurā norādīti personu dati, tai skaitā nepilngadīgas personas dati.

Informējam, ka 2015.gada 23.februārī Uzņēmumu reģistrā saņemts lēmums par aresta uzlikšanu SIA "Jesper Rasmussen" kapitāldaļām. Likumā noteiktajā kartībā minētais lēmumā noteiktais arests kapitāldaļām tika reģitrēts, kā arī reģistrāciju pamatojošie dokumenti tika pievienoti SIA "Jesper Rasmussen" reģistrācijas lietai.

Informējam, ka saskaņā ar likumu „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” jebkurai personai ir tiesības iepazīties gan ar Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros reģistrēto informāciju, gan subjektu reģistrācijas lietās esošajiem dokumentiem. Jānorāda gan, ka Uzņēmumu reģistrs publisko tikai vispārpieejamu informāciju. Ja kāds no reģistrācijas lietā esošajiem dokumentiem ietver ierobežotas pieejamības informāciju, Uzņēmumu reģistrs šo informāciju aizklāj un nepublisko. Uzņēmumu reģistrs norāda, ka SIA "Jesper Rasmussen" reģistrācijas lietā esošo lēmumu par kapitāldaļu arestu nav sniedzis publiskošanai.

Vienlaikus, jāņem vērā, ka Uzņēmumu reģistrs ir noslēdzis Uzņēmumu reģistra informācijas izsniegšanas līgumus ar četriem informācijas saņēmējiem (informācijas atkalizmantotājiem). Pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 3.jūnija noteikumiem Nr.277 līguma ietvaros informācijas atkalizmantotājiem ir tiesības saņemt Uzņēmuma reģistra rīcībā esošo tiesību subjektu un juridisko faktu reģistrācijas procesā radīto informāciju, t.sk. arī subjektu reģistrācijas lietu dokumentus. Saskaņā ar noslēgto līgumu informācijas atkalizmantotāji Uzņēmumu reģistra saņemto informāciju izmantoto atbilstoši normatīvo aktu prasībām, protams, ievērojot prasības par ierobežotas pieejamības informācijas izplatīšanas aizliegumu.

Ņemot vērā Uzņēmumu reģistrā saņemto informāciju par SIA "Jesper Rasmussen" reģistrācijas lietas dokumentu izmantošanu, neievērojot personas datu aizsardzības noteikumus, Uzņēmumu reģistrs vērsīsies pie informācijas atkalizmantotājiem, lai noskaidrotu vai atkalizmantotāju rīcībā pieejamā Uzņēmumu reģistra informācija izmantota atbilstoši normatīvo aktu un noslēgtā līguma prasībām. Pārkāpumu konstatēšanas gadījumā var tikt lemts par Uzņēmumu reģistra informācijas izsniegšanas līguma pārtraukšanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties