17. Septembris 2015 13:02
Jaunumi
ST novembrī skatīs vienu no lietām par daudz apspriesto amatpersonas statusa noteikšanu administratoriem

Satversmes tiesā (ST) 20.novembrī skatīs lietu, kurā apstrīdētas normas par valsts amatpersonas statusa noteikšanu maksātnespējas procesa administratoriem.

Kā aģentūrai LETA norādīja ST priekšsēdētāja palīdze Līna Kovalevska, lieta tiks vērtēta rakstveida procesā. Šai lietai pievienotas vēl piecas līdzīgas lietas.

Vēl vienu lietu ST paredzējusi skatīt nākamā gada 26.janvārī, un to arī skatīs rakstveidā.

LETA jau ziņoja, ka ST iepriekš ierosināja lietu, kurā apstrīdēti grozījumi Maksātnespējas likumā un likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Advokāti ST norāda, ka ar apstrīdētajām normām noteiktais valsts amatpersonas statuss viņiem kā maksātnespējas procesa administratoriem liedz vienlaicīgi būt par zvērinātiem advokātiem, tādējādi ierobežojot pieteikuma iesniedzēju tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbvietu, kas noteiktas Satversmē.

Norma, ka maksātnespējas procesa administratori ir pielīdzināmi valsts amatpersonām, ir noteikta Maksātnespējas likumā, un tā stājās spēkā šā gada 1.martā.

Tikmēr Saeima 10.septembrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kas nosaka amata savienošanas ierobežojumus maksātnespējas administratoriem. Likuma izmaiņas nepieciešamas, ņemot vērā šī gada maijā veiktās izmaiņas likumā, kas maksātnespējas administratoriem no 2016.gada 1.janvāra paredz noteikt valsts amatpersonas statusu.

Likuma izmaiņas nosaka, ka uz maksātnespējas administratoriem attieksies vispārējie amata savienošanas ierobežojumi, tostarp amatpersona savu amatu varēs savienot arī ar saimniecisko darbību kā individuālais komersants vai pašnodarbinātā persona.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties