15. Oktobris 2015 16:17
Jaunumi
Rīgas Juridiskā augstskola īsteno programmu Ukrainas publiskās administrācijas kapacitātes stiprināšanai
Mācībās piedalās 12 Ukrainas valsts pārvaldes, nevalstiskā sektora organizāciju pārstāvji un žurnāliste.
Foto no RJA arhīva

Rīgas Juridiskā augstskola sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Transparency International Latvijas nodaļu no 14. līdz 16.oktobrim rīko mācību programmu “Īstenojot caurredzamu un labu pārvaldību: Latvijas pieredze Ukrainai” (Implementing transparency and good governance: the Latvian experience for Ukraine).

Mācībās piedalās 12 Ukrainas valsts pārvaldes, nevalstiskā sektora organizāciju pārstāvji un žurnāliste, kas ikdienā strādā pie politikas dokumentu un tiesību aktu izstrādes, kā arī pie tiesību normu piemērošanas korupcijas apkarošanas un novēršanas jomā. Programmas mērķis ir stiprināt Ukrainas publiskās administrācijas kapacitāti un iedvesmot dalībniekus pārmaiņu radīšanai, daloties zināšanās un pieredzē par korupcijas novēršanu, labas pārvaldības un caurspīdīguma veicināšanu, ko Latvija uzkrājusi, kļūstot par Eiropas Savienības dalībvalsti.

Trīs dienu mācību programma sastāv no lekcijām, semināriem un Latvijas institūciju apmeklējumiem, kuras tieši darbojas korupcijas novēršanas jomā vai arī sniedz labās prakses piemērus. Mācību programma ir balstīta uz reālās situācijas izpēti, un tai ir jāsniedz ierosmes ukraiņu kolēģiem pārņemt Latvijas institūciju veiksmīgo pieredzi. Dalīties savās zināšanās ir aicināti Valsts kancelejas, Valsts kontroles, Saeimas, Augstākās tiesas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Iepirkumu uzraudzības biroja, Latvijas Sabiedriskā medija un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Dalībnieku vidū ir Ukrainas pezidenta administrācijas, Tieslietu ministrijas, Pretkorupcijas centra, Ministru kabineta, Parlamenta, Transparency International Ukrainas biroja un nevalstisko organizāciju projektu pārstāvji.

Šī būs jau otrā mācību programma pārstāvjiem no Ukrainas, ko īstenos Rīgas Juridiskā augstskola.

Programma tiek īstenota Latvijas attīstības sadarbības politikas ietvaros. Šī gada programmas īstenošanu atbalsta arī Zviedrijas Karalistes vēstniecība Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties