26. Oktobris 2015 09:25
Jaunumi
Valsts tiesu ekspertīžu birojs atkārtoti novērtēts, paplašinot akreditācijas sfēru

Šī gada septembrī Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs veica uzraudzības vizīti Valsts tiesu ekspertīžu birojā par atbilstību standarta LVS EN ISO/IEC 17025:2005 "Testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju kompetences vispārīgās prasības" prasībām un pieņēma lēmumu saglabāt Valsts tiesu ekspertīžu biroja akreditāciju esošajā akreditācijas sfērā un paplašināt to ar trīs jaunām metodēm kvēlspuldžu, stikla un tekstilšķiedru izpētē.

Tādējādi Valsts tiesu ekspertīžu biroja akreditācijas sfērā šobrīd ir 16 ekspertīžu jomas – rokraksta (paraksta) identificēšana, pirkstu pēdu vizualizēšana un identificēšana, reljefo identifikācijas zīmju izpēte, dokumentu tehniskā izpēte, naftas produktu un viegli uzliesmojošu vielu izpēte, šķiedru materiālu, stikla, krāsu materiālu un pārklājumu, polimēru izstrādājumu, metāla un sakausējumu, augsnes izpēte, šāviena pēdu ķīmiskā izpēte, informācijas tehnoloģiju izpēte, sadursmes mehānisma izpētes ekspertīžu jomas, elementu sastāva noteikšana ar elektronu mikroskopu.

Tas ir augsts novērtējums Valsts tiesu ekspertīžu biroja darbam un ieguldījumam tiesu ekspertīžu kvalitātes nodrošināšanā. Akreditācija apliecina Valsts tiesu ekspertīžu biroja kompetenci sniegt zinātniski un tehniski pamatotus datus un rezultātus, kā arī veicina tiesu ekspertīžu rezultātu starptautisku atzīšanu. Valsts tiesu ekspertīžu birojs turpina strādāt pie kvalitātes pārvaldības sistēmas pilnveidošanas, darbības uzlabošanas un jaunu ekspertīžu jomu sagatavošanas akreditācijai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties