23. Novembris 2015 09:36
Jaunumi
Parakstīs starpresoru vienošanos, kas paredzēs efektīvāku starpinstitūciju sadarbību noziedzīgu nodarījumu pret dzimumneaizskaramību novēršanā

Valsts probācijas dienests, Valsts policija un Ieslodzījuma vietu pārvalde parakstīs starpresoru vienošanos, kas paredzēs efektīvāku starpinstitūciju sadarbību noziedzīgu nodarījumu pret dzimumneaizskaramību un tikumību novēršanā.

23.novembrī Valsts probācijas dienesta (VPD), Valsts policijas (VP) un Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītāji parakstīs starpresoru vienošanos, kas paredzēs sadarbības ietvaru, lai nodrošinātu efektīvāku starpinstitūciju sadarbību noziedzīgu nodarījumu pret dzimumneaizskaramību un tikumību novēršanā, kā arī par sadarbību atkārtotu noziedzīgu nodarījumu pret dzimumneaizskaramību un tikumību izdarīšanas novēršanai.

Pilotprojekta ietvaros no 2011.gada VPD, VP un IeVP īsteno starpinstitūciju sadarbību, kas vērsta uz atkārtotu noziedzīgu nodarījumu pret dzimumneaizskaramību un tikumību izdarīšanas novēršanu. Pilotprojekta ietvaros VPD, VP, IeVP izvērtējot vairākus noziedzīgo nodarījumu gadījumus, guva vienotu redzējumu par to, kādas savstarpēji koordinētas aktivitātes tiesībsargājošajām un pašvaldību iestādēm jāīsteno, lai efektīvi novērstu atkārtotu dzimumnoziegumu izdarīšanu un aizsargātu cietušos.

"Pilotprojekta fāzē šis sadarbības modelis tika īstenots vairākos Latvijas novados. Tas ir pierādījis, ka ir efektīvs papildinstruments, lai īstenotu uzraudzību par īpaši smagiem noziegumiem notiesātām personām un novērstu atkārtotu noziegumu izdarīšanu. Šis ir vēl viens solis sabiedrības drošības veicināšanā. Svarīgi pieminēt, ka 23.novembrī Latvijā atzīmē Eiropas dienu bērnu aizsardzībai no seksuālas ekspluatācijas un seksuālas vardarbības, kas sakrīt ar šīs vienošanās parakstīšanu," norāda Mihails Papsujevičs, VPD vadītājs.

Starpinstitūciju sadarbības modeļa izveides praksi Latvija aizguvusi no Lielbritānijas kolēģiem, kur šāda sadarbība tiek īstenota, uzraugot notiesātos par īpaši smagiem noziedzīgiem nodarījumiem, un ir neatņemama tiesībsargājošo iestāžu ikdienas darba sastāvdaļa, kas vērsta uz sabiedrības drošības veicināšanu. VPD, VP un IeVP starpresoru vienošanās paredz izvedot noteiktu sadarbības sistēmu šī darba modeļa īstenošanai Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties