23. Novembris 2015 10:04
Jaunumi
LU notiks Innas Šteinbukas vieslekcijas un ekspertu diskusijas par ES aktuāliem jautājumiem

24.novembrī un 8.decembrī Latvijas Universitātē (LU) notiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas Innas Šteinbukas vieslekcijas un ekspertu diskusijas par Eiropas Savienībai (ES) aktuāliem jautājumiem.

ES aktuālu jautājumu skaidrošanai un analizēšanai vienmēr ir bijusi īpaši nozīmīga loma LU Eiropas studiju maģistra programmas un arī citu LU studiju programmu īstenošanā. Starptautiski īpaši aktuālas šobrīd ir tādas tēmas kā ES globālā spēlētāja loma un Transatlantiskās Tirdzniecības un investīciju partnerība (TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership), nesenā Grieķijas krīze un citi jautājumi.

Šā gada 24.novembrī plānotā I.Šteinbukas kundzes vieslekcija un ekspertu diskusija būs veltīta Eiropas Komisijas aktuālajiem jautājumiem par ES kā globālā spēlētāja lomu  un  Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerību. Lekcija notiks LU galvenajā ēkā Senāta sēžu zālē (Raiņa bulvārī 19) no plkst. 18.15 līdz 21.30. Lūdzam reģistrēties dalībai vieslekcijā līdz 23.novembrim. Vietu skaits ir ierobežots, un reģistrācija tiks pārtraukta tiklīdz pieteiksies 50 dalībnieki.

Pasākuma otrajā daļā plānota diskusija, kurā piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja I.Šteinbuka un vadītājas vietnieks A.Kužnieks. Diskusiju moderēs LU Žana Monē profesore Eiropas studiju maģistra programmas direktore Tatjana Muravska.

Vieslekcijas organizē LU starpdisciplinārā Eiropas studiju maģistra programma ciešā sadarbībā ar LU Eiropas un sabiedrības attīstības akadēmisko studiju centru un Žana Monē Izcilības centru, kā arī ar Latvijas Eiropas Kopienu Studiju asociācijas atbalstu, par godu Eiropas studiju maģistra programmas 15 gadu jubilejai. Lekcijas tiek aicināti apmeklēt visi LU studenti, pasniedzēji, kā arī interesenti no citām augstskolām. Ņemot vērā LU ārvalstu (ERAMUS+ un citu starptautisko akadēmisko apmaiņas programmu) pētnieku un studentu  lielo interesi par lekcijām, tās notiek angļu valodā.

Latvijas Universitāte ir īpaši gandarīta par iespēju aktīvi informēt studentus un arī iesaistīties plašākā publiskā diskusijā par ES nozīmīgiem jautājumiem, pieaicinot ekspertus ES jautājumos. Īpaši augsti vērtējamas I. Šteinbukas zināšanas un pieredze, pārstāvot Eiropas Komisiju Latvijā, kā arī pirms tam strādājot atbildīgos amatos Eiropas Statistikas sistēmas komitejā (Eurostat), Starptautiskajā Valūtas fondā, kā arī Latvijas valsts institūcijās. I.Šteinbuka ilgus gadus arī aktīvi darbojusies LU un Latvijas Zinātņu akadēmijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties