25. Novembris 2015 14:31
Jaunumi
Valsts kanceleja konkursā izvēlēsies juristu, kas pārstāvēs valsti starptautiskajās šķīrējtiesās

Valsts kanceleja konkursā izvēlēsies juristu starptautisko šķīrējtiesu jautājumos, aģentūra LETA uzzināja Valsts kancelejā.

Izvēlētajam pretendentam būs jāpārstāv valsts starptautisko šķīrējtiesu procesos, jāizvērtē ar valsts interešu pārstāvību starptautiskos šķīrējtiesu procesos saistītus jautājumus un jāsagatavo valsts interešu pozīcijas. Darba pienākumos ietilps komunikācijas nodrošināšana ar šķīrējtiesas procesā iesaistītajām pusēm, analītiskā darba veikšana, tostarp analizējot šķīrējtiesu pieņemtos lēmumus, sniedzot Ministru prezidentam un Ministru kabinetam priekšlikumus par nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Juristam būs jāsniedz metodiskā palīdzība citām valsts institūcijām jautājumos, kas saistīti ar ārvalstu investīciju aizsardzību, kā arī jāpārstāv valsts intereses vispārējās jurisdikcijas vietējos tiesu un šķīrējtiesu procesos.

Lai pretendētu uz šo amatu, ir jābūt augstākajai izglītībai tiesību zinātnē vai otrā līmeņa profesionālajai juridiskajai izglītībai, vēlams ir tiesību zinātnē iegūts maģistra grāds. Kā prasība ir vismaz trīs gadu pieredze jurista amatā, pieredze un pārstāvība starptautisko šķīrējtiesu tiesvedības procesos, pieredze mediācijā, kā arī ir vēlama pieredze tiesību aktu projektu izstrādē un analīzē. Pretendentiem ir jāpiemīt teicamām spējām argumentēt savu viedokli kā mutiski, tā arī rakstiski.

Pieteikumi jāiesūta līdz 12.decembrim.

Saskaņā ar valdības lēmumu turpmāk Latvijas interešu pārstāvniecību starptautiskajos šķīrējtiesu procesos organizēs Valsts kanceleja.

Valsts kanceleja būs kā vadošā iestāde, kas turpmāk nodrošinās valsts interešu pārstāvību, bet nepieciešamības gadījumā tā iesaistīs citas investīciju strīdā iesaistītās iestādes, tostarp arī tās, kas nav Ministru kabineta padotībā. Tāpat šis modelis paredz ārējo ekspertu piesaisti.

Turpmāk Valsts kanceleja īstenos valsts pārstāvību, nodrošinās oficiālo komunikāciju ar investoru, vadīs un organizēs, kā arī pati piedalīsies sarunās ar investoru. Tāpat tā nodrošinās nepieciešamo dokumentu iesniegšanu Ministru kabinetā, veiks analītisko darbu, tostarp analizējot šķīrējtiesu pieņemtos lēmumus, un iesniegs priekšlikumus par nepieciešamajiem uzlabojumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties