15. Decembris 2015 15:07
Jaunumi
Uzlabo rūpnieciskā īpašuma regulējumu nacionālajā līmenī

15.decembrī, Ministru kabinets atbalstīja daļu no Patentu valdes izstrādāto normatīvo aktu projektu kopuma, kas ar 2016.gada 1.janvāri pilnveidos rūpnieciskā īpašuma (patenti, preču zīmes un dizainparaugi) regulējumu nacionālajā līmenī.

Ministru kabinets pieņēma Patentu valdes nolikumu, Patentu valdes budžetu 2016.gadam, Patentu valdes un Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomes maksas pakalpojumu cenrāžus, kā arī dokumentu reģistrācijas vai pēcreģistrācijas procedūras iesniegšanas kārtību Patentu valdē.

Patentu valde informē, ka jauno cenrāžu apstiprināšana neparedz būtiskas maksas pakalpojumu izmaiņas, salīdzinot ar esošajiem, un apvieno vienuviet visus Patentu valdes sniegtos maksas pakalpojumus, kas iepriekš bija atsevišķos noteikumos. Izmaiņas paredz, ka maksas pakalpojumiem, kas līdz šim tika iekasēti nodevu veidā, netiks piemērots PVN. Turpmāk lietotājiem draudzīgāka paredzēta e-pakalpojumu izmantošana, proti, 10% atlaide tiks piemērota tiem elektroniski iesniegtajiem pieteikumiem, kuri uzreiz tiks apmaksāti.

2016.gada 1.janvārī stāsies spēkā “Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likums”, ar kuru tiks nostiprināta un pilnveidota Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomes, patentpilnvarnieku un Patentu valdes darbības jomas.

Ar noteikumu projektiem var iepazīties Ministru kabineta mājaslapā. Visi ar “Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likumu” saistītie normatīvie aktu projekti pieejami Patentu valdes mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties