21. Decembris 2015 10:35
Jaunumi
Tiesnešu palīgi no Latvijas gūst pieredzi Skandināvijā
1

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts administrācija” projekta „Tiesnešu palīgu, tiesu sēžu sekretāru, jauno tiesnešu loma tieslietu sistēmā” ietvaros tiesnešu palīgi no Latvijas Administratīvajām tiesām pabija pieredzes apmaiņas vizītēs Somijā un Norvēģijā.

Pirmā vizīte Projekta ietvaros notika 2015.gada septembrī uz Somiju, savukārt otrā uz Norvēģiju š.g. decembra sākumā. Vizīšu laikā tiesnešu palīgi no Latvijas Administratīvajām rajonu tiesām un apgabaltiesām iepazinās ar katras konkrētās valsts tiesu sistēmu, kā arī guva praktisku ieskatu tiesu darba organizēšanā un konkrēti tiesnešu palīgu lomu un pienākumiem.

Vizītes laikā Latvijas delegācija guva pieredzi tiesneša palīga lomas pilnveidē tiesas darba uzlabošanai, tiesu darbinieku motivācijas un izaugsmes veicināšanā, kā arī apsprieda aktuālos jautājumus par administratīvā procesa efektivizāciju.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Valsts administrācija” darbojas ar mērķi veicināt darba metožu harmonizēšanu valsts pārvaldes sektorā. Programma atbalsta mācību vizītes, prakses iespējas un kontaktu dibināšanu un uzturēšanu starp valsts sektora darbiniekiem. Atbalstu piešķir projektiem, kuros iesaistītas vismaz trīs valstis no Ziemeļvalstu-Baltijas reģiona (Dānija, Igaunija, Īslande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija). Programma sedz līdz pat 60% no ceļa un uzturēšanās izmaksām.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Seskis
21. Decembris 2015 / 20:59
2
ATBILDĒT
Vizīšu laikā tiesnešu palīgi no Latvijas Administratīvajām rajonu tiesām un apgabaltiesām(..) - citāts, kas iedvesmo! Cik Latvijā ir Administratīvās tiesas un apgabaltiesas? Laikam domātas Administratīvās šķīrējtiesas, kur piestrādā tiesu darbinieki un tiesneši pa vakariem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties