21. Decembris 2015 11:35
Jaunumi
Pasniegtas Augstākās tiesas Temīdas balvas – profesionālā, radošā un īpašā
2

Piektdien, 18.decembrī, sadalītas šīgada Augstākās tiesas Temīdas balvas. Profesionālo Temīdas balvu saņēma Informācijas tehnoloģiju nodaļa, Radošo Temīdas balvu – Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, bet Īpašo Temīdas balvu – Civillietu departamenta tiesnesis Valerijans Jonikāns.

Saskaņā ar Temīdas balvas nolikumu Profesionālo balvu piešķir par īpašu, spilgtu, kvalitatīvu profesionālo sasniegumu 2015.gadā, Radošo balvu – par iniciatīvu un veiksmīgām idejām, savukārt Īpašajai Temīdas balvai nominācijas nosaukumu piedāvā pieteikuma iesniedzējs, pamatojot, par ko šo balvu 2015.gadā pelnījis izvirzītais kandidāts. Tiesnesim Valerijanam Jonikānam Īpašā Temīdas balva piešķirta par īpašām darba spējām un vēlmi mazināt lietu izskatīšanas termiņus Civillietu departamentā.

Lietu atlikuma samazināšana ir Civillietu departamenta prioritāte 2015.gadā, līdz ar to visiem tiesnešiem gads pagājis spraigā darbā, tomēr tiesneša Jonikāna attieksme pret darbu – gan lietu sagatavošanā, gan izskatīšanā – ir īpaša, un tas rezumējas skaitļos – ja 2014.gadā departamentā vidējais izskatīto lietu skaits uz vienu tiesnesi bija 97, tad tiesnesim Jonikānam līdz šā gada 15.decembrim ir izskatītas jau 149 lietas. Kolēģi, izvirzot tiesnesi Temīdas balvai, norāda – šādi darba rezultāti, kuru sasniegšanai strādāts arī ārpus darba laika, neapšaubāmi, ir īpašs iemesls, lai Valerijanam Jonikānam piešķirtu īpašo Temīdas balvu.

Kandidātus visām Temīdas balvas nominācijām varēja izvirzīt ikviens Augstākās tiesas tiesnesis, darbinieks vai struktūrvienība. Pieteikumus izvērtēja un uzvarētājus noteica žūrijas komisija Augstākās tiesas priekšsēdētāja vadībā. Kopumā balvas saņemšanai bija iesniegti 29 pieteikumi, kuros minēts 21 pretendents.

Temīdas balvai, kas ir 2005.gadā dibināts Augstākās tiesas augstākais apbalvojums, līdz šim bija četras nominācijas – Gada cilvēks, Gada tiesnesis, Gada tiesneša palīgs un Gada darbinieks. Otrajā balvas desmitgadē nolemts mainīt Temīdas balvas nominācijas, un uzvarētāji saņēma arī jaunu ceļojošo Temīdas balvu. Tēlnieka Edvīna Krūmiņa veidotajā balvā atveidots Tiesu pils simbols – Kārļa Zemdegas skulptūra „Taisnība”.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurčiks
21. Decembris 2015 / 22:38
1
ATBILDĒT
Kaut kas nav līdz galam izdomāts ar to Temīdas balvu. Temīdas balvai ir jābūt vienai, un tā jāsaņem tiesnesim.
nedomāju vis > Jurčiks
22. Decembris 2015 / 13:46
0
ATBILDĒT
Vispār jau balvu dibinājusi AT, tāpēc var dot, kam grib.
Turklāt bez labiem tiesas darbiniekiem tiesneši vieni paši nav karotāji, tas arī visiem zināms.
Tādēļ jāpriecājas, ja atzinību gūst arī labākie ne-tiesneši. Tātad AT darbojas kā vienota komanda, labi organizēta institūcija.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties