6. Janvāris 2016 16:01
Studenta Vārds
Iespēja pārstāvēt Latviju tiesu izspēlē Eiropas Savienības tiesībās

No 2016.gada 29.aprīļa līdz 2.maijam jau divdesmit otro reizi notiks Centrālās un Austrumeiropas tiesas procesa izspēles. Šogad jaunos un talantīgos oratorus pulcēs Slovākijas galvaspilsēta Bratislava. Latvijas Universtitātes (LU) Juridiskās fakultātes studentu veidotās komandas ir piedalījušās šajās sacensībās jau kopš 1998.gada, tādēļ atkal tiek meklēti motivēti, angļu valodu pārzinoši studenti, kas vēlētos papildināt savas zināšanas Eiropas Savienības tiesību jautājumos.

Studentiem būs iespēja arī pilnveidot savas juridiskās argumentācijas iemaņas, turklāt darīt to aizraujošā formā. Visiem šiem "labumiem" vēl klāt nāk arī trīs kredītpunkti "B" daļas studiju kursā "Starptautiskā justīcija".

Kā apstiprinās ikviens, kurš piedalījies tiesu procesa izspēlēs – tā ir neatsverama pieredze turpmākai dzīvei un vienas no košākajām studiju laika atmiņām. Tādēļ nekautrējies un piedalies LU Juridiskās fakultātes komandas atlases sacensībās!

Komandas atlases sacensībās var piedalīties ikviens LU Juridiskās fakultātes students (vēlams būt vismaz bakalaura programmas 3.kursa studentam vai ar citur gūtām priekšzināšanām ES tiesību jautājumos). Tā kā sacensību kāzuss vēl šobrīd nav publiskots, kā atlases uzdevums ir argumentācijas sagatavošana par šajā rakstā minēto informāciju.

Komandas atlase notiks divās kārtās:

  • Pirmajā atlases kārtā rakstveidā angļu valodā ir jāsagatavo atbilde uz atlases kāzusu, izmantojot visus pieejamos informācijas avotus. Atbildē ir atsevišķi jāizdala abas pozīcijas, atsevišķi argumentējot gan Vācijas pozīciju, ka Vācijas likums par automaģistrāļu nodokli atbilst ES tiesībām, gan arī ES Komisijas pozīciju, ka neatbilst. Kopējais atbildes apjoms (skaitot kopā gan „par”, gan „pret” argumentāciju) nedrīkst pārsniegt 7000 rakstu zīmes, ieskaitot atstarpes starp vārdiem (t.i., aptuveni 3 lapas). Pirmās kārtas darbi ir jānosūta uz e-pasta adresēm schewe@lu.lv un arnis.buka@lu.lv līdz 2016.gada 10.janvāra 23:59.
  • Otrā atlases kārta notiks mutvārdos (ja pirmajā kārtā iesūtīto darbu būs daudz, tad uz otro tiks aicināti tikai labākie no raksveida darbu autoriem). Mutvārdos katram pretendentam individuāli būs piecu minūšu laikā jāprezentē angļu valodā atlases uzdevuma argumentācija, prezentējot „par” vai „pret” argumentus pēc atlases komisijas izvēles. Sagatavojot uzstāšanos, ņemiet vērā, ka prezentācijas laikā atlases komisija var uzdot jautājumus un, visticamākais, to arī darīs ļoti aktīvi. Gan uzdotie jautājumi, gan atbildes skaitās kā daļa no prezentācijai atvēlētajām piecām minūtēm. Otrā kārta notiks otrdien, 12.janvārī, plkst. 18.00 8.auditorijā.

Nosakot komandas sastāvu, kā papildus atlases kritēriji kalpos arī potenciālo dalībnieku:

  • noslogotība un iespējas veltīt gatavošanās sacensībām darbam maksimāli daudz laika;
  • iepriekš LU Juridiskās fakultātes studijās gūtās atzīmes, jo īpaši ES tiesību kursā;
  • citas papildus iepriekš apgūtas zināšanas ES tiesībās.

Šie jautājumi tiks īsi pārrunāti ar katru pretendentu individuāli mutvārdu atlases kārtā.
Komandu trenēs LU Juridiskās fakultātes asociētais viesprofesors Kristofs Šēve (Christoph Schewe) sadarbībā ar docentu Arni Buku – neskaidrību vai jautājumu gadījumā lūgums rakstīt schewe@lu.lv un arnis.buka@lu.lv.

Papildu informācija par sacensībām ir atrodama sacensību mājaslapā.

Par fakultātes studentu panākumiem šajā tiesas izspēlē iepriekš iespējams uzzināt šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties