20. Janvāris 2016 15:56
Jaunumi
UR atgādina: pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro jāveic šogad; aicina apmeklēt bezmaksas informatīvos seminārus

Komerclikuma grozījumi no 2014.gada 1.janvāra paredz pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro veikt līdz 2016.gada 30.jūnijam. Lai gan uzņēmēju līdzšinējā aktivitāte vērtējama pozitīvi, Uzņēmumu reģistrs aicina dokumentācijas sakārtošanu neatlikt un izmantot iespēju apmeklēt bezmaksas informatīvos seminārus.

Uzņēmēj, piesakies semināriem!

Ar mērķi veicināt uzņēmēju aktivitāti, nodrošinot Komerclikumā noteikto prasību par pamatkapitāla denomināciju eiro izpildi pērn Uzņēmumu reģistrs uzsāka bezmaksas semināru ciklu „Pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro: kādi dokumenti nepieciešami un kā tos sagatavot?”, nodrošinot 10 semināru norisi dažādās Latvijas pilsētās. Šogad semināra cikla ietvaros pirmais notiks jau 27.janvārī plkst. 11.00 Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6, 3.stāvā, kam sekos semināri arī citviet Latvijā – Jaunpilī, Mārupē u.c. Uzņēmumu reģistrs atgādina, ka bezmaksas semināri ir iespēja, kā pamatkapitāla pārreģistrācijas uz eiro procesu uzņēmējiem vēl vairāk atvieglot, izskaidrot un padarīt saprotamāku. Seminārus vada Jadviga Neilande, sertificēta nodokļu konsultante un grāmatas “Komersanta ABC” autore. Papildus informāciju par semināriem un pieteikšanos aicinām skatīt informatīvajā vietnē www.sakartopapirus.ur.gov.lv sadaļā „Piedalies”.

Pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro – termiņš stāsies spēkā šogad

Saskaņā ar Komerclikuma grozījumiem no 2014.gada 1.janvāra, kad Latvija kļuva par eirozonas dalībvalsti, visām SIA un AS līdz 2016.gada 30.jūnijam jāveic pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro. Ja līdz noteiktajam termiņam pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro netiks veikta, Uzņēmumu reģistrs, nepieņemot atsevišķu lēmumu, pārrēķinās komercreģistrā ierakstīto pamatkapitālu uz eiro, tomēr tas nenozīmē, ka uzņēmums tiek atbrīvots no prasību izpildes. Ja kapitālsabiedrības neiesniegs pieteikumu denominācijas veikšanai noteiktajā termiņā, tām būs pienākums, piesakot komercreģistra iestādei jebkuras izmaiņas komercreģistra ierakstos vai dokumentu reģistrāciju (pievienošanu reģistrācijas lietai), vienlaikus veikt arī denomināciju. Līdz 2016.gada sākumam pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro veikušas jau 39% jeb 10 698 divu vai vairāku īpašnieku SIA, 22% jeb 21 869 viena īpašnieka SIA un 67% jeb 633 akciju sabiedrības.

Informatīvā kampaņa „Uzņēmēj, sakārto papīrus!” – atbalsta platforma uzņēmējiem

Uzņēmumu reģistra informatīvās kampaņas „Uzņēmēj, sakārto papīrus!” mērķis ir ne tikai informēt uzņēmējus par aktuālajām prasībām, bet arī veidot izpratni par to nepieciešamību un sniegt atbalstu dokumentācijas sagatavošanā. Kampaņas laikā izstrādāti vairāki atbalsta materiāli gan drukātā, gan elektroniskā formātā, organizētas klātienes tikšanās un konsultāciju dienas uzņēmējiem. Informāciju par kampaņas aktivitātēm un atbalsta dokumentāciju aicinām skatīt www.sakartopapirus.ur.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties