5. Februāris 2016 10:35
Jaunumi
LZAP: tieslietu ministrs aicina deputātus nepildīt Satversmes tiesas spriedumu

Saeima ir pieņēmusi grozījumus likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas paredz, ka zvērinātiem advokātiem valsts amatpersonas deklarācijas būs jāiesniedz no 2016.gada 1.septembra.

Pieņemot grozījumus likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, Saeimas deputāti pēc tieslietu ministra Dzintara Rasnača ierosinājuma ir pieņēmuši Satversmes tiesas 2015.gada 21.decembra spriedumam pretējus likuma grozījumus. Šāda tieslietu ministra rīcība vēl vairāk ir sarežģījusi maksātnespējas institūta reformu. Tieslietu ministra šādas rīcības dēļ netiek veiktas reformas, kas ir svarīgas uzņēmējdarbības videi, tā vietā tiek palielināta Satversmes tiesas noslodze.

Saskaņā ar Advokatūras likuma 13.pantu Valsts institūcijām ir pienākums uzklausīt Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģiju jautājumos par normatīvo aktu un to projektu pilnveidošanu. Diemžēl ierēdņi un deputāti jau atkal nesaskata nepieciešamību ieklausīties padomos un apliecina nepārdomātu  attieksmi pret likumdošanas procesu.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija ir neatkarīga Latvijas zvērinātu advokātu profesionāla korporācija, kas apvieno visus Latvijā praktizējošos zvērinātus advokātus. Kolēģija ir dibināta 1921.gada 19.martā un bez pārtraukumiem darbojas jau gandrīz 95 gadus. Latvijas Zvērinātu advokātu padomes pirmais priekšsēdētājs ir vēlākais Latvijas Valsts prezidents Gustavs Zemgals, zvērināti advokāti ir bijuši Valsts prezidenti Jānis Čakste, Alberts Kviesis. Kolēģija ir viena no senākajām, profesionālajām organizācijām Latvijas Republikā. Advokatūra ir tiesiskas valsts justīcijas neatņemama sastāvdaļa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties