18. Februāris 2016 09:35
Jaunumi
Starptautiskā konferencē izzinās konstitucionālās vērtības mūsdienu pasaulē

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte ik pārgadus organizē zinātnisku notikumu, kas ir nozīmīgs ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas un pat Austrumeiropas kontekstā. 2016.gada 16.-17.novembrī norisināsies LU Juridiskās fakultātes VI starptautiskā zinātniskā konference „Konstitucionālās vērtības mūsdienu tiesiskajā telpā”, kas pulcēs ievērojamākos juridiskās domas un zinātnes pārstāvjus no daudzām Eiropas Savienības dalībvalstīm, Latvijas Universitātes partnerinstitūcijām un organizācijām.

Darbs norisināsies latviešu un angļu valodā ar sinhrono tulkojumu. Konferences ietvaros tiks izdots rakstu krājums, kas tiks publicēts jau līdz konferences norises dienai. Raksti tiks indeksēti EBSCO zinātnes datubāzu platformā.

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes VI starptautiskā zinātniskā konference ir veltīta konstitucionālajām vērtībām. Mūsdienu izaicinājumi Eiropas un pasaules demokrātiskajām vērtībām, kā arī cilvēka dzīvības un brīvības fundamentālā nozīme šo izaicinājumu priekšā ir pamats tam, lai juridiskās zinātnes starmeši atkal pievērstos pašām nozīmīgākajām ikvienas tiesiskas un demokrātiskas valsts vērtībām – konstitucionālajām vērtībām. Konstitucionālo vērtību laikmetīgums, aktualitāte un neierobežoti plašais tvērums apvieno ne tikai dažādus un dažādi domājošus indivīdus, bet arī spēj pulcēt visdažādāko jomu juristus, lai diskutētu par teorētiskām un praktiskām tiesību finesēm. Konferences ietvaros tiks aplūkoti visplašākā spektra tiesību jautājumi konstitucionālo vērtību gaismā, kas nozīmē, ka dažādo juridisko disciplīnu vienojošais motīvs ir tiesiskas un demokrātiskas konstitūcijas burts un gars.

Aicinām pieteikt savu dalību konferencē līdz š.g. 11.aprīlim, vienlaikus norādot izvēlēto sekciju un  iesniedzot sava referāta tēzes. Pilns referāta teksts publicēšanai iesniedzams līdz š.g. 6.jūnijam. Referāti tiks recenzēti mēneša laikā un nepieciešamības gadījumā autoram būs nedēļas laika iesniegt raksta gala versiju saskaņā ar recenzentu ieteikumiem.

Konferenci ievadīs plenārsēde, aptverot plaša spektra jautājumus ar būtisku nozīmi starptautiskajā telpā. Darbs ar mutiskiem un stenda referātiem turpināsies šādās sekcijās:

  1. Starptautisko tiesību un konstitucionālo vērtību mijiedarbība;
  2. Konstitucionālo vērtību krimināltiesiskā un kriminālprocesuālā aizsardzība;
  3. Vērtība - ideoloģija – norma;
  4. Privāttiesību nozīme konstitucionālo vērtību stiprināšanā;
  5. Valsts dienests kā konstitucionāla vērtība;
  6. Juridiskās personas kā tiesvedības procesu dalībnieki un to tiesības uz taisnīgu procesu;
  7. LR valstiskās neatkarības atgūšanas pieredze, mācības un starptautiskā nozīme. Vēsturiskie, politiskie un tiesiskie aspekti;
  8.  kā arī sekcija par godu Latvijas Republikas Satversmes tiesas divdesmitgadei.

Referentu reģistrācijas veidlapa un tēžu noformēšanas paraugs pieejams konferences mājaslapā: www.lawconference.lu.lv

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties