5. Aprīlis 2016 14:40
Jaunumi
Aicinājums pieteikties dalībai seminārā par preču zīmju sistēmas reformu un aktualitātēm

2016. gada 26. aprīlī, Pasaules intelektuālā īpašuma dienā, Attīstības finanšu institūcijas ALTUM zālē, Doma laukumā 4, Rīgā no plkst. 9.00 līdz 14.30 notiks seminārs “Eiropas Savienības preču zīmju reforma un preču zīmju starptautiskās reģistrācijas aktualitātes”. Uzņēmējiem seminārā, kuru organizē Patentu valde (PV) sadarbībā ar Eiropas Komisiju, Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju un Pasaules Intelektuālā īpašuma organizāciju, būs iespēja uzzināt par preču zīmju sistēmas attīstību Eiropā.

Semināra aktualitāti nosaka tas, ka 2016. gadā 23. martā ir stājies spēkā jauns preču zīmju regulējums Eiropas Savienības līmenī, kas paredz uzlabotu preču zīmju reģistrācijas un aizsargāšanas sistēmu. Jaunā regulējuma mērķis ir uzlabot jaunu inovāciju radīšanas apstākļus uzņēmējiem un dot iespēju gūt labumu no efektīvākas preču zīmju aizsardzības.

Seminārā kā eksperti piedalīsies visā Eiropas Savienībā atzīti speciālisti: Tomass Lorenco Eihenbergs no Eiropas Komisijas informēs par preču zīmju reformu, jauno tiesību aktu paketi, ES vienošanās saturu un ieviešanas uzdevumu kopumu. Par pasākumiem Eiropas Savienības preču zīmju sistēmas reformas īstenošanā klāstīs ES Intelektuālā īpašuma biroja pārstāve Susana Palmero, bet Normunds Lamsters no Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas skaidros preču zīmju starptautiskās reģistrācijas pamatiezīmes, priekšrocības un pēdējā laika aktualitātes. Seminārs noritēs gan angļu, gan latviešu valodā, tiks nodrošināts sinhronais tulkojums abās valodās.

Pēc semināra norises plkst. 15:00 tiks godināti konkursa „Gada preču zīme 2015” laureāti, kā ierasts pirmās vietas ieguvēji saņems metālmākslinieka Arvīda Endziņa speciāli veidoto PV ceļojošo balvu un piemiņas balvu ar gravējumu.

Patentu valdes un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras kopīgi rīkotā konkursa mērķis ir Latvijas uzņēmējdarbības attīstības veicināšana un komersantu godināšana. Kā zināms, preču zīme mūsdienās ir neatņemama mārketinga sastāvdaļa un panākumu atslēga jebkuram uzņēmumam, līdz ar to PV ir lepnums būt līdzatbildīgiem šo preču zīmju izvērtēšanā, stāsta Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Nosakot uzvarētāju konkursa „Gada preču zīme" katrā nominācijā, vērā tiks ņemts gan žūrijas vērtējums, gan sabiedrības balsojums, kurš noritēs līdz 7. aprīlim – vēl iespējams nobalsot elektroniski.

Pieteikšanās pasākumam Patentu valdes tīmekļvietnē: http://ej.uz/seminara-registracija līdz 20. aprīlim. Sīkāka informāciju iespējams iegūt zvanot Ingunai Gruntiņai pa tālruni 67223169 vai elektroniski rakstot e-pastu inguna.gruntina@lrpv.gov.lv.

EIROPAS SAVIENĪBAS PREČU ZĪMJU REFORMA UN PREČU ZĪMJU STARPTAUTISKĀS REĢISTRĀCIJAS AKTUALITĀTES

2016. gada 26. aprīlis

Attīstības finanšu institūcijas ALTUM zāle, Doma laukums 4, Rīga

Semināra darba valoda - angļu un latviešu valoda

8.45 – 9.15

  • Reģistrācija

9.15 – 9.30

  • Semināra atklāšana. Sandris Laganovskis, LR Patentu valdes direktors

9.30 – 12.00

  • Preču zīmju sistēmas attīstība: Eiropas preču zīmju reformas tiesību aktu pakete, vienošanās saturs un ieviešanas pasākumi. Tomass Lorenco Eihenbergs, Eiropas Komisija

12.00 – 12.30

  • Kafijas pauze

12.30 – 13.30

  • EUIPO praktiskie pasākumi ES preču zīmju reformas īstenošanai. Susana Palmero, ES Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO)

13.30 – 14.30

  • Preču zīmju starptautiskā reģistrācija (Madrides sistēma): pamatiezīmes, priekšrocības un aktualitātes. Normunds Lamsters, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija (WIPO)

14.30 – 15.00

  • Kafijas pauze

15.00 – 16.30

  • Apbalvojuma “Gada preču zīme” pasniegšanas pasākums
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties