6. Aprīlis 2016 15:12
Jaunumi
OECD vērtē Latvijas paveikto Valsts kapitāla daļu un korporatīvās pārvaldības reformu īstenošanā

Šodien Parīzē Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Korporatīvās pārvaldības komitejas sanāksmē tika vērtēts Latvijas sasniegtais progress, ieviešot OECD rekomendācijas gan korporatīvās pārvaldības, gan valsts kapitālsabiedrību pārvaldības jomā.

Ministru prezidenta biedrs un Latvijas delegācijas vadītājs Arvils Ašeradens: “Pateicamies OECD par pēdējo gadu laikā sniegto atbalstu un rekomendācijām, kas mums ir palīdzējušas uzlabot valsts kapitāla daļu pārvaldību Latvijā. Valdība apzinās, ka valsts uzņēmumi ekonomikā ieņem ļoti nozīmīgu lomu, tāpēc ir jāpievērš daudz lielāka uzmanība šo uzņēmumu darbības rādītājiem un labai pārvaldībai.” Ministrs apliecināja, ka jautājums par valsts kapitālsabiedrību pārvaldības uzlabošanu saglabāsies valdības dienaskārtībā un augstākajā līmenī tiks uzraudzīta OECD sniegto solījumu izpilde.

Latvijas delegācija sniedza detalizētu informāciju par visiem valsts kapitālsabiedrību reformas aspektiem, t.sk. par Latvijas virzību uz centralizētu valsts kapitāla daļu pārvaldības modeli, stiprinot Ministru prezidenta paspārnē izveidoto koordinācijas institūciju – Pārresoru koordinācijas centru. Tāpat OECD tika informēta par uzsākto procesu, lai kvalitatīvi izveidotu profesionālas valsts uzņēmumu padomes. Ir izveidota caurspīdīga atlases procedūra: publiska kandidātu pieteikšanās, tiek izvirzīti profesionalitātes un neatkarības kritēriji, nominācijas komisijās iekļauti koordinācijas institūcijas un NVO pārstāvji. Šajā kontekstā Ekonomikas ministrs aicina padomes locekļu amatiem pieteikties pēc iespējas vairāk profesionālus kandidātus, jo īpaši no privātā sektora ar lielu pieredzi vadošos amatos un uzņēmējdarbībā.

Lēmums par Latvijas atbilstību OECD standartiem šajā jomā tiks pieņemts tuvāko nedēļu laikā.

Ministrs vēlas izteikt lielu pateicību Latvijas diplomātiem un nozaru ekspertiem, kas OECD iestāšanās procesā pēdējo gadu laikā ir paveikuši lielu darbu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties