15. Aprīlis 2016 09:19
Jaunumi
Publicēti valsts apbalvojumu ieguvēju vārdi. Ordenis arī Borisam Koļesņikovam
1
Žurnāla "Jurista Vārds" fotokorespondents Boriss Koļesņikovs, kam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.
Evija Trifanova, LETA

15. aprīlī oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” publicēti trīs Ordeņu kapitula paziņojumi. Kļuvis zināms, kam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, Atzinības krusts un Viestura ordenis. Tos pasniegs valsts svētkos.

Sveicam valsts apbalvojumu ieguvējus! Tas ir īpašs notikums arī oficiālajam izdevējam “Latvijas Vēstnesis” un tā izdotajam žurnālam “Jurista Vārds” - valsts apbalvojums piešķirts Latvijas fotožurnālistikas profesionālim un mūsu ilggadējam kolēģim Borisam Koļesņikovam.

Žurnāla “Jurista Vārds” redakcija, kurā šobrīd darbojas B. Koļesņikovs, kā arī visi citi ilggadējie kolēģi - VSIA “Latvijas Vēstnesis” darbinieki - ar prieku un gandarījumu sveic viņu sakarā ar darba augsto valstisko novērtējumu.

Valsts apbalvojumu saņēmēji

Ordeņu kapitula paziņojums liecina, ka par nopelniem Latvijas valsts labā Triju Zvaigžņu ordenis  piešķirts 17 personām.

II šķiras ordenis:

  • diriģentam Andrim Nelsonam,

  • komponistam un pianistam Raimondam Paulam.

III šķiras ordenis:

  • operdziedātājam Aleksandram Antoņenko,

  • operdziedātājai Kristīnei Opolais,

  • pianistam, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas klavierspēles pasniedzējam, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesoram, Dr.art. Sergejam Osokinam,

  • Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektorei, profesorei, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklei, Dr.oec. Irinai Pilverei.

IV šķiras ordenis piešķirts septiņām personām, bet V šķiras - piecām.
Ar pilnīgu sarakstu var iepazīties oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” publikācijās. Ordeņu kapitula paziņojumi:

Apbalvojums “Jurista Vārda” fotogrāfam

Valsts apbalvojumu - IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni - saņēmis pieredzes bagātais fotogrāfs un žurnāla “Jurista Vārds” fotokorespondents Boriss Koļesņikovs. Iepriekš fotogrāfs ilgus gadus darbojies arī kā “Latvijas Vēstneša” fotogrāfs.

“Vairāk nekā četrdesmit gados, kopš B. Koļesņikovs darbojas fotoreportāžas žanrā, viņš dokumentējis būtiskākos Latvijas vēstures procesus - gan padomju režīma norises, gan jo īpaši Atmodas laika revolucionāros notikumus un neatkarību atguvušās Latvijas valsts jauncelsmi,” norāda žurnāla “Jurista Vārds” redaktore Dina Gailīte.

Par vērtīgām un unikālām tiek sauktas B. Koļesņikova fotoreportāžas par

  • Latvijas PSR un Latvijas Republikas Augstākās Padomes darbību 1990. - 1993. gadā,

  • Barikāžu laiku,

  • 5. Saeimas un nākamo Saeimu darbu,

  • Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa darbību u.c. norisēm neatkarību atguvušajā Latvijas Republikā.

Tāpat, būdams “Jurista Vārda” ārštata korespondents, augstā valsts apbalvojuma ieguvējs izveidojis ļoti apjomīgu Latvijas juristu portretu kolekciju.

Žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore D. Gailīte īpaši uzsver B. Koļesņikova kā fotoreportiera cieņpilno attieksmi, spēju rast personisku kontaktu un iegūt uzticību. Šo iemeslu dēļ Borisa veidoto fotoattēlu varoņi ir neparasti atvērti, bet notvertie mirkļi nereti pat vienreizīgi. Ievērojamās pieredzes un profesionalitātes viņš arī iemantojis cieņu nozares kolēģu vidū.

Valsts apbalvojuma likums

2004. gada 24. martā tika izsludināts 2004. gada 4. martā Saeimas pieņemtais Valsts apbalvojumu likums, kas nosaka Latvijas valsts apbalvojumu dibināšanas, piešķiršanas un nēsāšanas kārtību.

Līdz ar neatkarības atgūšanu ir atjaunoti trīs Latvijas valsts vēsturiskie apbalvojumi:

  • Triju Zvaigžņu ordenis, visaugstākais valsts apbalvojums: nodibināts 1924. gadā par piemiņu Latvijas valsts tapšanai un atjaunots 1994. gadā. Tā devīze ir Per aspera ad astra - Caur ērkšķiem uz zvaigznēm;

  • Viestura ordenis: (Vesthardus Rex) ordenis nodibināts 1938. gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Ordeņa devīze ir Confortamini et pugnate - Esiet stipri un cīnieties;

  • Atzinības krusts: nodibināts 1938. gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Ordeņa devīze ir Confortamini et pugnate - Esiet stipri un cīnieties.
 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Sanita Osipova
15. Aprīlis 2016 / 16:44
0
ATBILDĒT
Apsveicu Koļesņikova kungu,
kas ar lielu sirsnību ir mūs visus bildējis!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties