15. Aprīlis 2016 09:36
Jaunumi
Latvija uzsāk projektu tiesiskuma stiprināšanai Maķedonijā
1

Piektdien, 15. aprīlī, Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs svinīgi atklās Eiropas Savienības finansēto mērķsadarbības projektu “Tiesiskuma stiprināšana”, kuru īsteno Latvijas un Horvātijas Tieslietu ministrijas, lai sniegtu atbalstu Maķedonijas tieslietu nozares institūciju kapacitātes stiprināšanai.

Dz. Rasnačs atzinīgi vērtē, ka divas Eiropas Savienības dalībvalstis – Latvija un Horvātija, kas ES pievienojās attiecīgi 2004. un 2013. gadā, apvienojušās kopīgā projektā un varēs nodot savas zināšanas un labo pieredzi Maķedonijai, lai palīdzētu tai kā Eiropas Savienības kandidātvalstij integrēties ES tiesiskuma jomā.

Pirms Maķedonijas pievienošanās ES projekta ietvaros paredzēts stiprināt tās Tieslietu ministrijas kapacitāti, uzlabot tieslietu nozares darbinieku zināšanas par ES tiesību aktu kopumu un tā ieviešanu nacionālajās tiesību normās, kā arī Eiropas Cilvēktiesību konvencijas tiesībām un Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildi.

Pirmo reizi Latvijas Tieslietu ministrija šādā projektā iesaistīsies kā vadošais partneris, savukārt Horvātijas Tieslietu ministrija piedalās kā jaunākais partneris, līdzdarbojoties atsevišķu aktivitāšu īstenošanā. Projekta īstenošana ilgst 21 mēnesi, un tā kopējais finansējums ir viens miljons eiro.

Projekta “Tiesiskuma stiprināšana” svinīgajā atklāšanā piedalīsies arī Horvātijas un Maķedonijas tieslietu ministri, kā arī pārstāvji no Eiropas Savienības delegācijas Maķedonijā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Maija
15. Aprīlis 2016 / 09:49
1
ATBILDĒT
Njā, pati vēl ir banānu republika tiesiskumā, bet mācīs citus!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties