26. Aprīlis 2016 11:07
Jaunumi
No šā gada 1. jūlija būvprojektu un būvju ekspertīzes Latvijā var veikt tikai sertificēti speciālisti

Ekonomikas ministrija atgādina, ka no šā gada 1. jūlija būvprojektu un būvju ekspertīzes Latvijā var veikt tikai Būvniecības valsts kontroles biroja sertificēti speciālisti. Ministrija aicina būvekspertus neatlikt sertifikātu iegūšanu uz pēdējo brīdi, savlaicīgi iesniegt nepieciešamos dokumentus un nokārtot eksāmenu.

Lai pārrunātu būvekspertu sertifikācijas gaitu, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis un Būvniecības un mājokļu politikas departamenta vadība tikās ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāvjiem.

Tikšanās laikā BVKB vadība informēja par būvekspertu sertifikācijas līdzšinējo procesu, kā arī iepazīstināja ar BVKB plānotajām aktivitātēm, kas tiks veiktas tuvāko mēnešu laikā, lai nodrošinātu būvekspertu sertifikāciju būvniecības nozarei nepieciešamajā apmērā.

BVKB direktors uzsvēra, ka līdz šim sertifikātus ir saņēmuši 22 būveksperti; plānots, ka līdz šā gada aprīļa beigām to skaits gandrīz dubultosies, savukārt līdz 1. jūlijam izsniegto sertifikātu skaits sasniegs vismaz 100, kas būs pietiekams daudzums, lai apmierinātu būvniecības tirgus dalībnieku pieprasījumu pēc ekspertīžu veikšanas pēc 2016. gada 1. jūlija.

“Līdzšinējais sertifikācijas process BVKB organizēts atbilstoši noteiktajām procedūrām, un plānotās aktivitātes sertifikācijas nodrošināšanai apliecina, ka BVKB resursu plānošana šī uzdevuma veikšanai ir atbilstoša, lai nodrošinātu, ka pēc šā gada 1. jūlija būvprojektu un būvju ekspertīzes Latvijā veiktu tikai sertificēti speciālisti,” pēc tikšanās uzsvēra Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis.

“Vienlaikus BVKB pauda gatavību nepieciešamības gadījumā nodrošināt iespēju kārtot eksāmenu un iegūt sertifikātus visiem interesentiem neatkarīgi no to skaita. Līdz ar to ministrija ir guvusi apstiprinājumu, ka no šā gada 1. jūlija būvniecības ekspertīzes tiks nodrošinātas atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem,” turpina V.Ķirsis.

Tikšanās noslēgumā ministrijas pārstāvji aicināja BVKB veikt visas plānotās aktivitātes ekspertu sertifikācijas nodrošināšanai iepriekš noteiktajā termiņā, apliecinot, ka netiek plānotas izmaiņas normatīvajos aktos, kas pagarinātu pārejas periodu sertifikācijas jomā pēc šā gada 30. jūnija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties