3. Maijs 2016 12:15
Jaunumi
Vadims Kalašnikovs aizstāvēs promocijas darbu par kriminālatbildību ietekmējošo apstākļu nozīmi

Trešdien, 2016. gada 18. maijā Vadims Kalašnikovs juridisko zinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs promocijas darbu "Kriminālatbildību mīkstinošie un pastiprinošie apstākļi". Darbs izstrādāts Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesores, Dr.iur. Valentijas Liholajas zinātniskā vadībā.

Apjomīgajā pētniecības darbā V.Kalašnikovs uzsver kriminālatbildību ietekmējošo apstākļu izpratnes nozīmi tiesību normu konstrukcijās. Autors arī norāda, ka "Latvijā līdz šim nav veikts neviens komplekss, teorētiski praktisks pētījums, kas veltīts soda noteikšanas jautājumiem. Uzmanība biežāk tiek vērsta sodu ietekmējošo faktoru shematiskai sakārtošanai." Viņš arī uzskata, ka salīdzinoši maz pētīts aspekts par krimināltiesību doktrīnas un Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūras nozīmi sodu noteikšanas principu vērtējumā.

V.Kalašnikova darbs ietver metodiskus norādījumus, kas palīdzēs izprast kriminālatbildību mīkstinošo un pastiprinošo apstākļu pielietošanas nosacījumus, kā arī to pilnveidošanas iespējas. Autors sagatavojis arī ierosinājumus, kā panākt Krimināllikuma stabilitāti un izvairīties no tā nevēlamas pilnveidošanas.

Zinātniskā grāda pretendenta darbu recenzējusi Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Dr.iur. Sandra Kaija, Daugavpils universitātes profesors, Dr.iur. Vitolds Zahars un M.V.Lomonosova Maskavas Valsts universitātes profesore, Dr.iur. Anna Serebrenņikova (Анна Серебренникова).

Promocijas darba aizstāvēšana notiks LU Juridiskās zinātnes nozares krimināltiesību, kriminālistikas un operatīvās darbības teorijas apakšnozaru promocijas padomes atklātā sēdē. Sēde ieplānota 2016. gada 18. maijā, plkst. 14:00 Juridiskās fakultātes tiesas zālē (8. auditorija, 2. stāvā).

Ar darbu var iepazīties Latvijas Universitātes bibliotēkā: datorika, juridiskās zinātnes, teoloģija (Raiņa bulvārī 19, 203. telpā 2. stāvā).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties