9. Jūnijs 2016 10:40
Studenta Vārds
Noslēgusies pirmā Jauno juristu universitāte

Lai Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajai fakultātei piesaistītu patiesi ieinteresētus un studijām motivētus reflektantus, fakultāte šā gada sākumā pirmo reizi uzņēma dažādu Latvijas novadu vidusskolēnus dalībai Jauno juristu universitātē. Iegūstot priekšstatu par dažādu tiesību nozaru aktuālākajiem problēmjautājumiem, teju 50 skolēni nu mācības veiksmīgi noslēguši.

„Jauno juristu universitāte tika izveidota, lai Latvijas vidusskolēnus iepazīstinātu ar jurista darbu un tā nozīmi sabiedrībā, radītu priekšstatu par Latvijas tiesību sistēmu un valsts iekārtu, kā arī popularizētu juridisko izglītību jauniešu vidū,” atklāj  LU Juridiskās fakultātes dekāne, asociētā profesore Anita Rodiņa. Uzrunājot skolēnus pēc mācību programmas noslēguma pārbaudījuma pārvarēšanas, fakultātes dekāne izteica vēlēšanos ar visiem pasākuma dalībniekiem tikties LU jauno studentu svētkos “Aristotelis”, bet septembrī – jau atkal fakultātes auditorijās un gaiteņos. A.Rodiņa pauda cerību, ka tie, kas projekta laikā atskārtuši, ka jurisprudence nav viņiem piemērotākais studiju virziens un sapņu profesija, tāpat spējuši iegūt vērtīgas zināšanas un prasmes, kas noderēs lai sasniegtu dzīvē izvirzītos mērķus.

Kā noteikts LU pamatstudiju uzņemšanas noteikumos, 3 skolēni ar augstākajiem mācību rezultātiem pasākuma ietvarā ieguva valsts finansētu budžeta vietu bakalaura studiju programmas “Tiesību zinātne” 1.kursā. Projekta mācībspēku sastāvs par uzcītīgākajiem atzina V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas skolnieku Gintu Osi, Rīgas 2. Valsts ģimnāzijas abiturientu Matīsu Jākobsonu un Juridiskās fakultātes dekānes novadnieci – Talsu Kristīgās vidusskolas skolnieci Annu Cimošku.

Uzņemšana Jauno juristu universitātes nodarbībām 2016./2017. ak. gadā notiks no 1. līdz 15. septembrim, aizpildot elektronisku pieteikumu projekta mājaslapā. Arī nākamajā mācību gadā skolēniem būs iespēja vēl no skolas sola Juridiskās fakultātes mācībspēku vadībā ielūkoties dažādās tiesību nozarēs, mācīties atrisināt kāzusus, piedalīties tiesas procesa izspēlēs un apmeklēt nozares profesionāļus to darba vietās.

Fakultāte pateicas Latvijas Republikas Satversmes un Augstākajai tiesai par atbalstu projekta realizācijā, kā arī tiesu darbiniekiem Rihardam Veinbergam un Baibai Katajai personīgi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties