14. Jūnijs 2016 14:15
Studenta Vārds
LU Juridiskās fakultātes studenti, mācībspēki un absolventi piedalās vasaras skolā mediju tiesībās

No 13.-17. jūnijam Jūrmalā ar Latvijas Universitātes mācībspēku, studentu un absolventu dalību noris starptautiska vasaras skola mediju tiesībās. Vasaras skolu rīko Mediju tiesību sadarbības tīkls, kura sastāvā ir Latvijas, Islandes, Tallinas un Tamperes Universitāte. Nodarbības un diskusijas par aktuāliem mediju tiesību jautājumiem vada visu četru augstskolu docētāji, dažādu citu valstu akadēmiķi un nozares praktiķi.

Mediju tiesību tīkls darbu uzsāka aizvadītā gada rudenī, pulcējot mediju tiesību ekspertus no Tallinas Universitātes, Latvijas Universitātes (LU), Tamperes Universitātes un Reikjavikas Universitātes. Tīkla izveides mērķis ir veicināt kopīgu publikāciju izstrādi un pieredzes apmaiņu mediju tiesību attīstībā, īpaši jauno mediju tiesiskajā regulējumā, starp četru valstu zinātniekiem, tiesību praktiķiem un mediju pārstāvjiem.

Tīkla organizētajā vasaras skolā 25 dalībnieku vidū ir 7 LU Juridiskās fakultātes studenti un viens ārvalstu apmaiņas programmas students. Līdzās ārvalstu ekspertiem nodarbības vadīs arī LU asociētais profesors, Dr.iur. Artūrs Kučs, ASV Minesotas Universitātes profesore, (LU Juridiskās fakultātes viesprofesore), Dr.iur. Džeina Kērlija (Jane Kirtley) un LU Juridiskās fakultātes doktorante Lolita Bērziņa un absolventes, zvērinātas advokātes Linda Bīriņa un Ieva Andersone.

Kursa gaitā studenti izzinās cilvēktiesību aizsardzības un piemērošanas aspektus un jauno mediju specifiku. Kursa noslēgumā studējošie iegūs 2-4 ECTS kredītpunktus, ar ko tiem būs iespēja papildināt savu obligātās izvēles ("B") daļā nokārtoto kursu sarakstu.

Mediju tiesību tīkls (Law and Media Network) ir NORDPLUS programmas finansēts projekts augstākās izglītības jomā; projekta ID nr.: PHE-2015/10125.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties