11. Jūlijs 2016 15:32
Jaunumi
Tiesībsargs aicināts kļūt par Eiropas bērnu tiesību ombuda tīkla vadītāju

Tiesībsargs Juris Jansons saņēmis aicinājumus ieņemt vairākus amatus starptautiskās, lielākoties Eiropas, cilvēktiesību organizācijās, tostarp kļūt par Eiropas bērnu tiesību ombuda tīkla vadītāju.

Ar lūgumu atļaut nominēt savu kandidatūru un ieņemt attiecīgos amatus J.Jansons vērsies pie Saeimas Prezidija.

Viņš norāda, ka saņēmis aicinājumu ieņemt valdes locekļa amatu Eiropas Ombuda institūtā, Nacionālo cilvēktiesību institūciju Eiropas tīkla Finanšu komitejas vai Starptautiskās koordinēšanās komitejas Finanšu apakškomitejas locekļa amatu, un Eiropas bērnu tiesību ombuda tīkla vadītāja vietu.

J.Jansons arī norāda, ka, piedaloties starptautiska līmeņa sanāksmēs, ombudi tiek dēvēti par ekspertiem, šķietami radot iespaidu par atsevišķa patstāvīga amata esamību. Tāpēc viņš lūdz Prezidijam atļauju būt par ekspertu vai konsultantu starptautiskajās cilvēktiesību aizsardzības organizācijās.

Tiesībsargs vairāk nekā divu lappušu vēstulē sniedzis skaidrojumu attiecībā uz šo amatu ieņemšanu un Tiesībsarga biroja sadarbību ar starptautiskajām institūcijām. Viņš piebilst, ka šo amatu pienākumu veikšana nerada interešu konflikta situāciju.

Saeimas Prezidijs šodien šo jautājumu neskatīja, jo nepieciešams iegūt papildu informāciju, tostarp, vai par attiecīgo amatu ieņemšanu paredzēts atalgojums, aģentūrai LETA sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties