9. Augusts 2016 13:26
Jaunumi
Neatrodot Maksātnespējas administrācijas direktoru iekšējā resorā, sludinās atkārtotu konkursu

Neatrodot Maksātnespējas administrācijas (MNA) vadītāja kandidātu iekšējā resorā, Tieslietu ministrija (TM) lūgs izsludināt atkārtotu konkursu uz šo amatu.

Kā aģentūra LETA noskaidroja ministrijā, kad pirmais konkurss noslēdzās bez rezultātiem, tika uzrunāti pāris kandidāti iekšējā resorā. Viens no kandidātiem varējis pienākumus uzņemties tikai no nākamā gada, kas nebija savietojami ar ministrijas prasībām.

Līdz ar to ministrija lūgs Valsts kanceleju izsludināt atkārtotu konkursu.

Neoficiāli izskanējis, ka arī pirms iepriekšējā konkursa izsludināšanas tieslietu ministrs bija uzrunājis vienu konkrētu kandidātu MNA direktora amatam, tomēr viņš nav piekritis atalgojuma dēļ.

LETA jau ziņoja, ka Valsts kancelejas izsludinātais konkurss uz vakanto MNA direktora amatu beidzies bez rezultāta. Konkursa komisija pieņēmusi lēmumu nevienu no pretendentiem neieteikt tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam kā piemērotāko vakantajam amatam. Ministrs šādam priekšlikumam piekritis.

Uz šo amatu bija pieteikušies četri pretendenti.

Kā ziņots, līdzšinējais administrācijas vadītājs Ervīns Ābele marta beigās iesniedza atlūgumu. Tieslietu ministrs iepriekš bija pieprasījis veikt atkārtotu Ābeles darba novērtējumu. Rasnačs paskaidroja, ka MNA vadītāja novērtējums šoreiz ir bijis sliktāks nekā iepriekšējā novērtēšanas reizē, neprecizējot, kāds tieši bijis Ābeles novērtējums.

Maksātnespējas administrācijas direktora atalgojums mēnesī ir 2264 eiro pirms nodokļu nomaksas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties