24. Augusts 2016 10:11
Studenta Vārds
Latvijas Universitātē turpinās uzņemšana brīvajās studiju vietās
Boriss Koļesņikovs

No š.g. 23. līdz 26. augustam turpinās uzņemšana brīvajās studiju vietās Juridiskās fakultātes realizētajā bakalaura un profesionālā maģistra studiju programmā "Tiesību zinātne". Pieejamas tikai maksas studiju vietas, bet, izvēloties pilna laika klātienes formu, pēc gada noris rotācija ar iespēju iegūt valsts budžeta finansējumu studijām.

Bakalaura studiju programma "Tiesību zinātne"

Bakalaura programma ir pirmais solis ceļā uz jurista izglītības (kvalifikācijas) iegūšanu. Studiju programmas galvenais mērķis ir sniegt pamatzināšanas un kompetences tiesībās. Programmas obligātā daļa paredz dažādu studiju kursu apguvi, aptverot visas tiesību zinātnes apakšnozares. Studentiem ir iespēja specializēties vairāk interesējošās jomās, izraugoties kursus no izvēles daļas kursu kataloga. Studijas notiek augsti kvalificētu mācībspēku vadībā, starp kuriem ir tiesneši, zvērināti advokāti, dažādu valsts institūciju vadītāji un citi izcili juristi. Lai arī šī ir akadēmiska studiju programma, praktiskās iemaņas tiek iegūtas, izmantojot visdažādākās studiju metodes studiju laikā (kāzusu jeb juridisku problēmsituāciju risināšana, procesuālu dokumentu izstrāde, tiesas procesa izspēles u.c.).

Bakalaura līmenī šobrīd vēl pieejamas (maksas) studiju vietas visās studiju formās: pilna laika klātienē (kontaktstundas katru darba dienu), nepilna laika klātienē (darba dienu vakaros) vai neklātienē (sestdienās 2x mēnesī). Izvēloties pilna laika formu, pēc pirmā studiju gada noris rotācija, pēc kuras labākie studenti turpina studijas ar iegūst valsts budžeta finansējumu.

Detalizēts Tiesību zinātnes bakalaura studiju programmas apraksts pieejams šeit.

Papilduzņemšana bakalaura studijās noris vienlaikus ar reģistrēšanos studijām - studiju līguma noslēgšanu.

Laikā no 23. līdz 26. augustam interesentam jāierodas Raiņa bulvārī 19 un 125. kabinetā (1.stāvā) jāveic reģistrācijas maksa 30.00 EUR apmērā. Maksājumu var veikt arī bankā, pēc tam līdzi ņemot apstiprinātu maksājuma uzdevumu. Jāizmanto šie rekvizīti un kā maksājuma mērķis jānorāda: Reģistrācijas maksa studijām.

No reģistrācijas maksas atbrīvoti bāreņi un 1. grupas invalīdi. Reflektantiem, kuri bija pieteikušies studijām vienotajā uzņemšanā pamatstudiju programmās (VUPP), reģistrācijas maksa atkārtoti nav jāmaksā, bet jāņem līdzi pieteikuma apliecinājums no VUPP informatīvās sistēmas.

257. kabinetā (2.stāvā) studiju metodiķu pieņemšanas laikos: 23.; 26. augustā no plkst. 10:00 - 12:00 vai 24.; 25. augustā no plkst. 14:00 - 17:00 jāuzrāda maksājuma kvīts/VUPP pieteikuma apliecinājums un jāiesniedz šādi dokumenti:

  • reģistrācijas veidlapa (tiks izsniegta 257. kab.);
  • personu apliecinoša dokumenta kopija;
  • vidējo izglītību apliecinoša dokumenta un tā pielikuma (sekmju izraksta) kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus. Ja nevar uzrādīt šo dokumentu oriģinālus, to kopijām jābūt notariāli apliecinātām;
  • centralizēto eksāmenu sertifikātu kopijas, vienlaikus uzrādot oriģinālus.
  • ja kādos no iesniegtajiem vai uzrādītajiem dokumentiem ir atšķirīgs personas uzvārds (vārds), jāuzrāda arī dokuments, kas apliecina uzvārda (vārda) maiņu, piemēram, laulības apliecība.

Pēc reģistrācijas studijām un studiju līguma parakstīšanas, studentam obligāti jānofotografējas studiju dokumentācijas (t.sk. studenta apliecības) izveidei. Fotografēšanās noris 125. telpā, 1. stāvā.

Profesionālā maģistra studiju programma "Tiesību zinātne"

Studiju programma paredzēta augstākā līmeņa profesionālu tiesību speciālistu sagatavošanai. Programma piedāvā ļoti plašu izvēles kursu klāstu​ - vairāk kā 15 kursu semestrī​, turklāt interesentiem tiek ​piedāvāta iespēja ​izvēles kursus ​apgūt kursus angļu un vācu valodā.

Saskaņā ar valsts noteiktajiem standartiem​, studiju programma paredz četru veidu studiju prakses. Profesionālo iemaņu apguvei un pilnveidei studējošajiem ir iespējams darboties fakultātes Juridiskās prakses un palīdzības centrā, profesionālu juristu un docētāju vadībā sniedzot konsultācijas centra klientiem​ un vienlaikus iegūstot arī kredītpunktus.

Brīvas (maksas) studiju vietas pieejamas pilna laika klātienē (dienas uni vakara grupās). Pēc pirmā studiju gada noris rotācija, pēc kuras studenti ar augstākajiem rezultātiem turpina studijas ar iegūst valsts budžeta finansējumu.

Detalizēts Profesionālā maģistra studiju programmas apraksts pieejams šeit.

Papilduzņemšana maģistra studijās noris vienlaikus ar reģistrēšanos studijām - studiju līguma noslēgšanu.

Laikā no 23. - 26. augustam interesentam jāierodas Raiņa bulvārī 19 un 125. kabinetā (1.stāvā) jāveic reģistrācijas maksa 30.00 EUR apmērā. Maksājumu var veikt arī bankā, pēc tam līdzi ņemot apstiprinātu maksājuma uzdevumu. Jāizmanto šie rekvizīti un kā maksājuma mērķis jānorāda: Reģistrācijas maksa studijām. No reģistrācijas maksas atbrīvoti bāreņi un 1. grupas invalīdi.

257. kabinetā (2.stāvā) studiju metodiķes pieņemšanas laikos: 23.; 26. augustā no plkst. 10:00 - 12:00 vai 24., 25. augustā no plkst. 14:00 - 17:00 jāuzrāda maksājuma kvīts un jāiesniedz šādi dokumenti:

  • reģistrācijas veidlapa (pieejama uz vietas);
  • personu apliecinoša dokumenta kopija;
  • iepriekšējo izglītību apliecinoša dokumenta un tā pielikuma (ja tāds pastāv) kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus (izņemot LU absolventus);
  • ja kādos no iesniegtajiem vai uzrādītajiem dokumentiem ir atšķirīgs personas uzvārds (vārds), jāuzrāda arī dokuments, kas apliecina uzvārda (vārda) maiņu, piemēram, laulības apliecība.

Pēc reģistrācijas studijām un studiju līguma parakstīšanas, studentam obligāti jāfotografējas studiju dokumentācijas (t.sk. studenta apliecības) izveidei. Fotografēšanās noris 125. telpā, 1. stāvā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties