7. Septembris 2016 17:19
Jaunumi
RJA rektora pienākumus sācis pildīt Mels Kenijs

No 2016. gada 1. septembra Rīgas Juridiskā augstskolas (RJA) rektora pienākumus uzsācis pildīt profesors Mels Kenijs (Mel Kenny), kuru amatā vienbalsīgi atbalstījusi RJA Satversmes sapulce un pašlaik tiek gaidīts arī apstiprinājums no Ministru Kabineta.

RJA īsteno studiju programmas, kas izglīto studentus starptautiskajās un Eiropas Savienības tiesībās, diplomātijā un biznesā turklāt nodrošina to angļu valodā. Lai turpinātu sekmīgi attīstīt RJA starptautisko ievirzi, jau tagad M. Kenijis sniedzis būtisku ieguldījumu augstskolas attīstībā, proti, veiksmīgi noorganizējis vairākus pasākumus. Tā, 2016. gada jūnijā viņš uzstājās ar publisko lekciju par Lielbritānijas referendumu par valsts turpmāko palikšanu Eiropas Savienībā (ES) “Lielbritānija ES: būt vai nebūt?”, kas piesaistīja plašu uzmanību. Tāpat, viņš 6. septembrī vieslekcijā uzaicināja Ouklendas Tehnoloģiju universitāts profesoru Alanu Bīveru (Alan Beever), kas uzstājās par tēmu „Administratīvo juridisko lēmumu pieņemšana un privātās tiesības”.

M. Kenijs ir bijis arī Eiropas Tiesību zinātņu centra direktors prestižajā Ekseteras tiesību skolā (Apvienotā Karaliste). 2001. gadā Brēmenes Universitātē viņš ir ieguvis doktora grādu tiesību zinātnē. Viņa akadēmiskā darbība ir atzinīgi novērtēta, strādājot Leipcigas, Brēmenes un Lucernas Universitātēs, kur viņš ir pasniedzis lekcijas komerctiesībās, konkurences tiesībās un finanšu tiesībās.

Kopš 2008. gada M. Kenijs ir bijis vieslektors RJA. Tādējādi viņš izprot Latvijas akadēmisko vidi un ir jau ilgstoši saistīts ar RJA. Viņš ir sniedzis lekcijas konkurences tiesībās un finanšu tiesībās, kas ir būtiskas RJA studiju kursos. Profesors ir arī daudzu publikāciju un grāmatu autors starptautiski atzītās izdevniecībās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties