13. Septembris 2016 13:08
Jaunumi
Valdība atbalsta Cilvēktiesību centra direktores kandidatūru darbam EK pret rasismu un neiecietību

Valdība šodien vienojās par Latvijas Cilvēktiesību centra direktores Anhelitas Kamenskas kandidatūras izvirzīšanu darbam Eiropas Komisijā pret rasismu un neiecietību (ECRI).

Darbam ECRI laika periodam no 2012. gada līdz 2017. gadam izvirzīta Latvijas Satversmes tiesas tiesnese Kristīne Krūma. Tomēr saistībā ar viņas nāvi ECRI ziņoja Latvijai par nepieciešamību informēt par jauna Latvijas neatkarīgā eksperta ECRI nominēšanu.

Ņemot vērā jautājuma steidzamību, tika izveidota starpinstitucionāla atlases komisija Latvijas eksperta darbam ECRI izvirzīšanai. Darbam konkursa atlases komisijā tika deleģēti Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, kā arī Tieslietu ministrijas pārstāvji.

Balstoties uz atlases komisijas locekļu rekomendācijām, atlases komisija uzrunāja piecus pretendentus darbam ECRI. Pēc pretendentu izvērtēšanas atbilstoši kritērijiem konkursa atlases komisija pieņēma lēmumu darbam ECRI izvirzīt Latvijas Cilvēktiesību centra direktori Kamensku.

Atlases komisijas lēmumi tika pieņemti vienbalsīgi, klātesot visiem ministriju deleģētajiem pārstāvjiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties