27. Septembris 2016 15:30
Jaunumi
TM: uzturlīdzekļu nemaksātājam nevar automātiski liegt vadīt auto; normai jābūt samērīgai

Uzturlīdzekļu nemaksātājam nevar automātiski piemērot autovadītāja tiesību izmantošanas liegumu, jo šādas normas formulējumam jābūt samērīgam, šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē norādīja Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece Irēna Kucina.

Attiecīgu priekšlikumu izmaiņām likumā iesniedzis Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

TM valsts sekretāra vietniece norādīja, ka priekšlikums par autovadītāja tiesību izmantošanu liegšanu nav vērtējams kā slikts, taču nepieciešams to formulēt samērīgi, lai, piemēram, neierobežotu cilvēku tiesības uz darbu. Nesen Satversmes tiesa pieņēma lēmumu, kurā par neatbilstošu atzīst atsevišķu normu uzturlīdzekļu nemaksātāju regulējumā, tāpēc nepieciešams ļoti rūpīgi izsvērt jaunu ierobežojumu noteikšanu, lai tie neradītu konstitucionālās tiesvedības riskus.

Kucina atsaucās uz Ministru kabineta starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās pārstāves Kristīnes Līces un Tiesībsarga biroja atzinumiem par samērīguma principa ievērošanu.

Deputāts Kaimiņš šodien iestājās par autovadītāja tiesību izmantošanas liegumu noteikšanu uzturlīdzekļu nemaksātājiem, atsaucoties uz Lielbritānijas pieredzi. Parlamentāriete Lolita Čigāne pauda, ka šādu priekšlikumu un tā samērīgumu varēs vērtēt komisijas sēdē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties