21. Oktobris 2016 14:13
Jaunumi
Patentu valde un Ventspils Augstskola noslēdz sadarbības līgumu

2016. gada 18. oktobrī Patentu valdes (PV) direktors Sandris Laganovskis un Ventspils Augstskolas (VeA) rektora vietas izpildītājs Kārlis Krēsliņš noslēdza sadarbības līgumu.

PV turpina veidot ciešāku sadarbību ar Latvijas augstākās izglītības iestādēm, lai celtu studentu un pētnieku izpratni par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību un tā nozīmi izgudrojumu komercializācijā. Šī mērķa īstenošanai tika noslēgts sadarbības līgums ar vienu no lielākajām Kurzemes augstskolām, kuras nākotnes redzējums ir kļūt par konkurētspējīgu, uz tehnoloģijām un attīstību vērstu universitāti, kas sniedz būtisku ieguldījumu izglītības un zinātnes attīstībā starptautiskā līmenī.

PV direktors Sandris Laganovskis atzīmē: „Efektīvai zinātniskās jaunrades aizsardzībai un komercializācijai ir nepieciešama abpusēja izpratne par intelektuālā īpašuma nozīmi. Iegūtās zināšanas nākotnē varētu sekmēt izgudrojumu konkurētspēju globālā tirgū. Esam gandarīti par noslēgto sadarbības līgumu ar Ventspils Augstskolu, kas ir būtisks ieguvums ne tikai studentiem un akadēmiskajam personālam, bet arī reģiona uzņēmējiem. Tas veicinās pētniecisko darbību, jaunu produktu un tehnoloģiju radīšanu, to veiksmīgu komercializāciju tirgū.”

Noslēgtā līguma ietvaros PV un VeA ir vienojušās par kopīgu darbu trīs pamatvirzienos: intelektuālais īpašums; izglītība, zinātniskā darbība un inovācijas; starptautiskā sadarbība.

Kārlis Krēsliņš, paužot gandarījumu par sadarbību, norāda: „Noslēgtais līgums starp Patentu valdi un Ventspils Augstskolu ir nozīmīgs abām līgumslēdzēju pusēm. Ventspils Augstskolas studentiem un mācībspēkiem būs iespēja saviem zinātniskajiem pētījumiem izmantot Patentu valdes informācijas resursus, kā arī saņemt ekspertu viedokļus par patentiem, intelektuālā īpašuma tiesībām un saistītiem jautājumiem. Savukārt Patentu valde varēs iegūt no Augstskolas zinātkārus un motivētus praktikantus, iespējams, topošos darbiniekus, kā arī saņemt pētījumus par tēmām, kuras studējošie varētu izpētīt savos kursa, bakalaura un maģistra darbos.”

Paralēli līguma parakstīšanai notika PV ekspertu seminārs, kurā vadošā eksperte Eiropas patentu jautājumos Māra Rozenblate informēja par starptautisko patentēšanas procedūru un tās izmaksām, bet Patentu tehniskās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu nodaļas vadītāja Dace Buša informēja par patentu informācijas meklējumu resursiem.

PV ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Rēzeknes Augstskolu, kā arī citiem sadarbības partneriem Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties