9. Novembris 2016 15:11
Jaunumi
TM piedāvā uzturlīdzekļu parādniekiem noteikt transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegumu
3

Trešdien, 9. novembrī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavotos priekšlikumus likumprojektam “Uzturlīdzekļu garantijas fonda likums”, kas nosaka jaunus ierobežojumus uzturlīdzekļu parādniekiem, lai motivētu viņus pildīt vecāku pienākumu un nodrošināt savus bērnus ar uzturlīdzekļiem.

Priekšlikumi paredz noteikt transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu, ja:

  • parādnieka vietā tiek izmaksāti valsts garantētie minimālie uzturlīdzekļi, viņš nav noslēdzis vienošanos par kārtību, kādā veic uzturlīdzekļu un likumisko procentu maksājumus un nav veicis trīs secīgus maksājumus;
  • parādnieka vietā tiek izmaksāti valsts garantētie minimālie uzturlīdzekļi, viņš ir noslēdzis vienošanos par kārtību, kādā veic uzturlīdzekļu un likumisko procentu maksājumus, bet nav pildījis vienošanos trīs secīgus mēnešus.

Vienlaikus ar priekšlikumiem tiek paredzēti izņēmumi aizlieguma piemērošanai. Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācija (UGFA) izvērtēs transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizlieguma samērīgumu. Pirmkārt, tiks ņemts vērā, vai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības parādniekam nav nepieciešamas profesionālo pienākumu veikšanai, tādā gadījumā aizliegums netiks piemērots. Tāpat UGFA ņems vērā, vai transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums nevarētu radīt būtisku kaitējumu parādnieka, no viņa atkarīgas personas vai cita viņa aprūpē esoša bērna interesēm. Papildus tiek paredzēts, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums būs atceļams, ja tā piemērošanas laikā iestāsies kādi no apstākļiem, kas nav savienojami ar turpmāku aizlieguma piemērošanu.

Lēmums par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu būs apstrīdams Tieslietu ministrijā, savukārt Tieslietu ministrijas lēmums pārsūdzams Administratīvajā rajona tiesā, kuras lēmums nebūs pārsūdzams. Lēmuma izpildi par transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu nodrošinās UGFA.  

Gadījumos, kad parādniekam būs piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, bet uzturlīdzekļu parādnieks tomēr vadīs transportlīdzekli, viņam tiks piemērots administratīvais sods saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Par likumprojekta grozījumiem jālemj Saeimai trešajā lasījumā.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
LV ANTIGLOBALISTI
9. Novembris 2016 / 22:55
0
ATBILDĒT
Ja tas notiks tad starptautiskajā tiesai papildus būs ko darīt.Tās komisijas un depuāti domā ar pakaļu.Interesanti cik piespriedis Latvijas valstij izmaksāt kompensācijās ar ko varēs gan alimentus nosegt,gan nopelnīt?Tikpat labi varētu aizliegt apmeklēt teātri ,vai pārvietoties ar sabiedrisko transportu,vai atrasties sabiedriskā vietā.Tas ir pret cilvēktiesībām, un ar parādu atgūšanu nav nekāda sakara.Tad jau var pieprasīt no valsts arī izdotos līdzekļus par autovadīšanas kursiem, un par eksāmenu samaksu.Tāpat pieprasīt kompensāciju par laika tērēšanu.Tieši tāpat jebkuram cita rakstura pārādniekam var izdomāt tādus pašus komunistiski drakoniskus ierobežojumus.Esi parādā bankai -tev atņem tiesības uz dzīvošanu dzīvoklī ,vai patsavā Dzimtenēar aizliegmu pārvietoties ne tuvāk kā1km no robežas,un t,t,.Tiesāšanās būs.TURKLĀT .Rupjš cilvēktiesību pārkāpums ir tas ,ka jums nav tiesības, jeb tiek liegtas tiesības lēmumu pārsūdzēt Augstākajā tiesā,vai pareizāk izsakoties Augstākā tiesa neizskata jūsu pārsūdzību augstāk minētajā iestādē.Ir jādara gals šai ierēdņu patvaļībai.Mēs startēsim ar jaunu partiju kas šīm un līdzīgām nelikumībām darīs galu .PRET imigrāciju,un pret valsts ierēdņu patvaļu.Mēs garantēsim pilnīgu taisnību valstī.Nodrošināsim 100 procentīgi labi apmaksātu darbu visiem Latvijas iedzīvotājiem,lai tie kas nevar uzturēt savus bērnus to varētu izdarīt.Mēs atlaidīsim 50 procentu ierēdņu -liekēzu kas sēž uz mūsu pleciem.
LV ANTIGLOBALISTI
9. Novembris 2016 / 22:51
0
ATBILDĒT
Ja tas notiks tad starptautiskajā tiesai papildus būs ko darīt.Tās komisijas un depuāti domā ar pakaļu.Interesanti cik piespriedis Latvijas valstij izmaksāt kompensācijās ar ko varēs gan alimentus nosegt,gan nopelnīt?Tikpat labi varētu aizliegt apmeklēt teātri ,vai pārvietoties ar sabiedrisko transportu,vai atrasties sabiedriskā vietā.Tas ir pret cilvēktiesībām, un ar parādu atgūšanu nav nekāda sakara.Tad jau var pieprasīt no valsts arī izdotos līdzekļus par autovadīšanas kursiem, un par eksāmenu samaksu.Tāpat pieprasīt kompensāciju par laika tērēšanu.Tieši tāpat jebkuram cita rakstura pārādniekam var izdomāt tādus pašus komunistiski drakoniskus ierobežojumus.Esi parādā bankai -tev atņem tiesības uz dzīvošanu dzīvoklī un t,t,.Tiesāšanās būs.TURKLĀT .Rupjš cilvēktiesību pārkāpums ir tas ,ka jumsnav tiesības jeb tiekliegtas tiesības lēmumupārsūdzēt Augstākajā tiesā,vai pareizāk zsakoties Augstākātiesa neizskata jūsu pārsūdzību augstāk minētajā iestādē.Ir jādar gals šai ier;edņu patvaļībai.Mēs startēsim ar aunu partiju kas šīm un līdzīgām nelikumībām darīs galu .PRET imigrāciju,un pret valsts ierēdņu patvaļu.Mēs garantēsim pilnīgu taisnību valstī.Nodrošināsim 100 procentīgi ar labi apmaksātu darbu visiem Latvijas iedzīvotājiem,lai tie kas nevaruzturēt savus bērnus to varētu izdarīt.Mēs atlaidīsim 50 procentu ierēdņu -liekēzu kas sēž uz mūsu pleciem.
Kabacis > LV ANTIGLOBALISTI
10. Novembris 2016 / 10:07
0
ATBILDĒT
Neaizmirstiet, ka Senajā Romā parādnieku, kurš nevarēja samaksāt parādu, iekala važās un lika vergot piedzinēja labā. Mūsdienās parādnieki, kuriem ''uz papīra'' nav pat plika graša pie dvēseles, mēdz braukāt apkārt lepnās automašīnās, kas reģistrētas uz sveša vārda. Sociālie dienesti tādiem izsniedz maznodrošinātas personas statusu, tiesas atbrīvo no visiem tiesas izdevumiem, pašvaldība piešķir sociālo dzīvokli un tā nu šie dzīvo cepuri kuldami- nemaz nekaunēdamies par nesamaksātajiem parādiem- arī tad ne, ja parāds radies par nesamaksātajiem uzturlīdzekļiem.
Tā, ka cilvēks, kurš uzskata, ka viņam ir tikai tiesības, bet ne pienākumi, cilvēks, kurš nemaksā uzturlīdzekļus paša bērna uzturam, drīzāk ir mūsdienu globalizācijas laikmeta produkts un nevis upuris. Viela pārdomām.

drīzāk ir mūsdienu globalizācijas laikmeta produkts un nevis i
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties