14. Novembris 2016 13:31
Jaunumi
Augstākās tiesas plēnums Satversmes tiesas tiesneša amatam virza Jāni Neimani
3

Augstākās tiesas plēnums jeb tiesnešu kopsapulce pirmdien, 14. novembrī, nolēma Satversmes tiesas tiesneša amatam virzīt Administratīvo lietu departamenta tiesnesi Jāni Neimani.  

Par Jāni Neimani slēgtajā balsojumā nobalsoja 17 no 33 klātesošajiem balsstiesīgajiem Augstākās tiesas tiesnešiem, par otru kandidāti – Administratīvo lietu departamenta tiesnesi Rudīti Vīdušu – balsoja 14 tiesneši, 2 tiesneši balsojumā atturējās.

Jānis Neimanis savu kandidēšanu Satversmes tiesas tiesneša amatam pamatoja ar interesi par tiesību piemērošanas jautājumiem un tiesību normu konstitucionalitātes izvērtēšanu. Kā savu pienesumu Satversmes tiesas darbā kandidāts minēja plašāka dialoga veidošanu starp Satversmes tiesu un Augstāko tiesu un citām tiesām un lietderīgu atbalstu tiesnešiem, sniedzot pieteikumu Satversmes tiesā.

Toleranta tiesu dialoga nepieciešamību savā uzrunā akcentēja arī otra kandidāte Rudīte Vīduša, ko kolēģi gan debatēs, gan balsojumā atzina par līdzvērtīgu kandidāti Satversmes tiesas tiesneša amatam. Taču plēnumam bija jāizšķiras par viena kandidāta virzīšanu saskaņošanai Tieslietu padomē un Saeimas balsojumam.

Juridisko zinātņu doktors Jānis Neimanis par Augstākās tiesas tiesnesi apstiprināts 2007. gadā. Tiesneša darbu Administratīvo lietu departamentā savieno ar asociētā profesora pienākumiem Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Vakanta tiesneša vieta Satversmes tiesā radusies, jo 2017. gada 4. janvārī beigsies Satversmes tiesas tiesneša Ulda Ķiņa pilnvaras, kuru šajā amatā Saeima pirms 10 gadiem apstiprināja pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kura bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
RO
15. Novembris 2016 / 01:08
0
ATBILDĒT
Ļoti žēl! Jo Jānis Neimanis Satversmes tiesas tiesneša amatā pildot tiesību normu konstitucionalitātes izvērtēšanas "mesijas"' lomu diez vai spēs dot tādu nenovērtējamu pienesumu tiesiskuma praktiskajai realizācijai kā strādājot par tiesnesi Administratīvo lietu departamentā.... Bet es ļoti ceru, ka maldos...
Name
14. Novembris 2016 / 20:58
0
ATBILDĒT
No klasiskas darba intervijas teorijas - kurš tiesnesis teorētiski nesaka to pašu?
Magone
14. Novembris 2016 / 13:39
0
ATBILDĒT
Paldies! Man prieks!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties