25. Janvāris 2017 11:22
Jaunumi
Kā aizstāvēt savas intereses Eiropas Savienībā – jau rīt praktisks ceļvedis ES mājā

Eiropas Savienības (ES) institūcijās Briselē un Strasbūrā pieņemtie lēmumi tieši ietekmē mūsu ikdienu Latvijā, jo teju 80% nacionālo likumu ir balstīti uz ES direktīvām un regulām. Aicinām interesentus apmeklēt nodarbību „Kā aizstāvēt savas intereses Eiropas Savienībā – praktisks ceļvedis”.

Bezmaksas praktiskā nodarbība notiks rīt, 26. janvārī, no plkst. 16.00 līdz 18.00 ES mājā, 1. stāvā (Aspazijas bulvārī 28, Rīgā).

Pasākumā uzzināsiet, kur un kā meklēt ES atbildīgo institūciju virzītos un jau pieņemtos juridiskos dokumentus – regulas, direktīvas, lēmumus u.c. Kā prasmīgi lasīt un orientēties ES tiesību aktos?

Praktisko nodarbību vadīs Eiropas Parlamenta informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele un ekonomikas padomnieks Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Latvijā Mārtiņš Zemītis.

Marta Rībele: „Līdz pat 80% Latvijas likumu ir balstīti uz ES direktīvām un regulām, ko izstrādā Eiropas Komisija, bet pieņem Eiropas Parlaments un Eiropas Savienības Padome. Tāpēc ir jāmāk sekot līdzi ES tiesību aktu izstrādei, jāprot īstajā brīdī aizstāvēt un lobēt Latvijas intereses.”

Ikvienam tiesību aktam var izsekot – no tā ierosināšanas līdz galīga redakcijas pieņemšanai. Mārtiņš Zemītis: „Jo ātrāk sapratīsiet, kas notiek un kurā ES institūcijā atrodas konkrētais tiesību akts, jo lielākas izredzes ir kaut ko ietekmēt .”

Nodarbībā arī uzzināsiet, kā un kurā brīdī Latvijas organizācijas un iestādes var iejaukties ES tiesību aktu tapšanā, un pie kā jāvēršas, lai panāktu vēlamās izmaiņas?

Kas ir Eiropas Parlamenta „Likumdošanas observatorija” un kā to prasmīgi izmantot, lai monitorētu ES lēmumu pieņemšanas procesu? Uzziniet arī par aplikāciju „Likumdošanas vilciens”, kuras mērķis ir ļaut ērtāk sekot līdzi ES tiesību aktu tapšanas gaitai saistībā ar Eiropas Savienības desmit prioritātēm.

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš tiešsaistē https://goo.gl/forms/di4svvwq0LQxsGsF3.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Janvārī ES mājā īpaša uzmanība tiek pievērsta ES likumdošanas tēmai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties