7. Marts 2017 14:24
Jaunumi
Rosina veikt likuma grozījumus, kas ļaus Neimanim un Kučam laicīgi sākt pildīt ST tiesneša pienākumus

Saeimas Juridiskā komisija izskatīšanai parlamentā iesniegusi likuma grozījumus, kas ļaus Jānim Neimanim un Artūram Kučam laicīgi sākt pildīt Satversmes tiesas (ST) tiesneša amata pienākumus.

Saeima 22. decembrī ST tiesneša amatā apstiprināja Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesnesi, asociēto profesoru Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē Neimani un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību katedras vadītāju un asociēto profesoru Kuču.

Izmaiņas nepieciešams veikt, lai pilnvaras atbilstoši likuma nosacījumiem noslēgtos ST tiesnešiem Uldim Ķinim un Kasparam Balodim, kuru vietā nāks Neimanis un Kučs. Gan Ķinis, gan Balodis ST tiesneša amatā ir nostrādājuši vairāk nekā likumā noteiktos desmit gadus. Tomēr pašlaik viņu tiesneša amata pilnvaras joprojām ir spēkā, jo viņi ir tiesneši apturētā tiesvedībā, kurā ir uzdots jautājums Eiropas Savienības (ES) Tiesai.

Tāpēc ST likumā paredzēts noteikt, ka Satversmes tiesas tiesneša pilnvaras pēc amata termiņa noslēguma izbeidzas arī tādā gadījumā, kad tiek pieņemts lēmums apturēt šī tiesneša skatītu tiesvedību, lai uzdotu ES Tiesai jautājumu par ES tiesību normas spēkā esamību un interpretāciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties