20. Aprīlis 2017 15:16
Jaunumi
Par parlamenta Administrācijas Juridisko direktori apstiprināta Valsts prezidenta kancelejas juriste Viļuma

Saeimas Prezidijs šodien par parlamenta Administrācijas Juridisko direktori apstiprināja Valsts prezidenta kancelejas juristi, tiesību zinātņu maģistri Ievu Viļumu.

Par juristi Valsts prezidenta kancelejā Viļuma strādā kopš 2013. gada. Viņas amata kompetencē ietilpst informācijas analīze un juridiska argumentācija par plaša spektra jautājumiem, kā arī Valsts prezidenta likumdošanas funkcijas atbalsta nodrošināšana.

Viļuma ieguvusi jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē un profesionālā maģistra grādu tiesību zinātnēs Biznesa augstskolā "Turība". Viņa patlaban turpina studijas Rīgas Tehniskajā universitātē, lai iegūtu profesionālā maģistra grādu kvalitātes vadībā.

Karjeru publiskajā sektorā Viļuma sāka 1999. gadā Tieslietu ministrijā, strādājot ar starptautiskajiem līgumiem. No 2002. līdz 2013. gadam viņa strādāja Patentu valdē, sākotnēji vadot Juridisko nodaļu, bet vēlāk - Administratīvo departamentu. Patentu valdē Viļumas kompetencē ietilpa vadības procesi, tostarp iesaiste stratēģiskajā plānošanā un organizācijas politikas noteikšanā, kā arī juridiskā atbalsta, projektu ieviešanas, personālvadības, iepirkumu, lietvedības un citu administratīvo atbalsta funkciju nodrošināšana.

Viļumai ir atbilstoša izglītība un profesionālā pieredze juridiskā atbalsta, publisko iepirkumu organizēšanas un personālvadības jomā, kas ir būtiskas kompetenču sfēras Saeimas Administrācijas Juridiskā direktora darbā, norāda Preses dienestā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties