18. Maijs 2017 10:42
Studenta Vārds
Latvijas Universitātes studenti tiesu izspēļu sezonu noslēdz, iegūstot godpilno 4. vietu Eiropā
komandas trenere Lolita Bērziņa, Elīza Petrocka, Jānis Siliņš, Anna Bogdanova, Jānis Zuļķis
No komandas personīgā arhīva

No 2017. gada 28. aprīļa līdz 1. maijam Sofijā (Bulgārija) norisinājās ikgadējā Centrālas un Austrumeiropas tiesu procesa izspēle (Central and Eastern European Moot Court Competition), kurā piedalījās Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes komanda, iegūstot godpilno 4. vietu.

LU šogad pārstāvēja Juridiskās fakultātes tiesību zinātņu maģistra studenti Anna Bogdanova, Jānis Siliņš un Jānis Zuļķis un bakalaura programmas studente Elīza Petrocka. Vairāku mēnešu garumā komandu trenēja LU docents Arnis Buka un doktorantūras studente Lolita Bērziņa.

Šogad izspēles kāzuss bija īpaši aktuāls, aptverot jautājumus par patvēruma meklētāju statusu un tā piešķiršanas procedūru, kā arī Turcijas un Eiropas Savienības attiecībām.

LU komanda parādīja lielisku sniegumu, kas bija balstīts uz Juridiskajā fakultātē iegūtajām fundamentālajām zināšanām, kuras atzinīgi novērtēja vairāki izspēles tiesneši, uzslavējot komandas metodisko pieeju kāzusa risināšanai. Pirmajā sacensību dienā komanda pēc divām izspēlēm iekļuva pusfinālā, kur atkal demonstrēja lielisku sniegumu pret pirmās un otrās vietas ieguvējiem. Studenti tikai ar četru punktu starpību piekāpās pirmās vietas ieguvējiem mājiniekiem – Svētā Orhidskas Klimenta Sofijas universitātei.

Komandas dalībnieks J. Zuļķis tika atzīts arī par vienu no izspēles labākajiem individuālajiem oratoriem.

Tiesu procesa izspēle komandai sniedza neatsveramu pieredzi un zināšanas, kuras noderēs nākotnes gaitās. Komanda vēlas pateikties par finansiālo atbalstu LU Juridiskajai fakultātei, kā arī par palīdzību lektoriem Edmundam Brokam un Mārim Lejniekam un pagājušā gada izspēles dalībniekiem.

Šogad izspēlē piedalījās divas komandas no Latvijas. Otra, Rīgas Juridiskās augstskolas studentu komanda, sacensībās ierindojās 10. vietā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties