21. Jūnijs 2017 14:43
Jaunumi
Izdots Latvijas Universitātes 75. konferences rakstu krājums juridiskajā zinātnē
No LU Juridiskās fakultātes arhīva

Latvijas Universitātes (LU) akadēmisko notikumu kalendārs nav iedomājams bez ikgadējās zinātniskās konferences, kas šogad piedzīvoja jau 75. gadskārtu. Par šīs tradīcijas neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvusi arī diskusija par juridiskās zinātnes aktualitātēm, kas katru gadu pulcē ievērojamu referentu un interesentu pulku. Konferencē nolasītos referātus ikreiz izdod recenzētā rakstu krājumā.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konferences notiek kopš 1945. gada un to mērķis ir nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu zinātnieku, docētāju, studentu un viesu starpā, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Šogad, konferences 75. jubilejas gadā Latvijas Republikas Satversmei aprit 95 gadi. Tieši šī nozīmīgā jubileja vienīgajam Latvijas normatīvajam aktam, uz kura būvēta Latvijas valsts un tās tiesību sistēma, bija neapšaubāms iemesls Latvijas Universitātes 75. konferences juridiskajai zinātnei veltīto plenārsēdi šā gada februārī aizvadīt Satversmes gadadienas zīmē. Papildus priekšlasījumi juridiskajā zinātnē vēl mēneša garumā turpinājās astoņās sekciju sēdēs, ietverot visas tiesību nozares. 

Jūnija vidū klajā nācis LU 75. zinātniskās konferences rakstu krājums "Latvijas Republikas Satversmei - 95", vienuviet apkopojot 45 konferencē nolasītos referātus. "Lai arī kopš Satversmes pieņemšanas ir pagājis teju gadsimts un dzīve, sabiedrība ir attīstījusies, tomēr nemainīgas ir palikušas tās vērtības, kas aptvertas Satversmes burtā un garā. Satversme neskar tikai valststiesības.  Kā pamatlikums tā caurvij jebkuru juridiskās zinātnes apakšnozari. Tādēļ tās pētniecība var būt un kā rāda prakse arī ir visaptveroša," krājuma priekšvārdā uzsver LU Juridiskās fakultāte dekāne, asociētā profesore Anita Rodiņa.

"Rakstu krājumā apkopoti jaunākie pētījumi, kas ir jau guvuši un arī turpmāk gūs novērtējumu praktiķu vidū, tie nenoliedzami būs labs palīgs studentiem studijās. Tāpat rakstos ietvertais var būt tālākas izpētes rosinošs materiāls," uzskata A. Rodiņa.

Rakstu krājums drukātā veidā tiek izdots ierobežotā skaitā; to izsniegs autoriem un fakultātes sadarbības partneriem, bet fakultātes 2017. gada absolventi to saņems izlaidumā. Citi interesentiem rakstu krājums būs brīvi pieejams elektroniskā formā, Latvijas Universitātes mājaslapā.

Visi izdevumā iekļautie raksti ir anonīmi recenzēti. Krājums iesniegts EBSCO zinātnes datubāzu platformā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties