4. Oktobris 2017 11:09
Jaunumi
Latvijas delegācija iepazīstas ar kolēģu darbu Zviedrijā
No TA arhīva

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts administrācija” projekta „Pieredzes un darba metožu apmaiņa tiesu komunikācijai ar masu medijiem un darbam ar patvēruma meklētāju lietām” ietvaros Latvijas delegācija no 2017. gada 25. septembra līdz 27. septembrim pabija pieredzes apmaiņas vizītē Stokholmā, Zviedrijā.

Vizītē uz Zviedriju devās Administratīvās rajona tiesas tiesneši Līga Biksiniece-Martinova, Ilona Petrovska, Agris Dreimanis, Māris Šļakota, kā arī Administratīvās rajona tiesas tiesneša palīdze lietās, kas saistītas ar patvēruma jautājumiem, Baiba Kiršteina un Juridiskās palīdzības administrācijas juriskonsulte Ilze Šleija.

Pieredzes apmaiņas vizītes laikā Latvijas delegācija apmeklēja Zviedrijas Migrācijas pārvaldes (Migrationsverket) nodaļu Solnā, Stokholmas Administratīvo tiesu, kā arī Administratīvo apelācijas tiesu. Vizītes dalībnieki iepazinās ar tiesu un iestādes darbu, pārrunāja kopīgās un atšķirīgās iezīmes patvēruma lietu izskatīšanā Latvijā un Zviedrijā. Tika diskutēts par tādiem patvēruma lietu izskatīšanas aspektiem kā juridiskās palīdzības nodrošināšana, lietu izskatīšanas ilgums, tiesas nolēmumu, kas pieņemti patvēruma lietās, pārsūdzības iespējas, kā arī informācijas par izcelsmes valsti iegūšanas metodēm. Papildus Latvijas pārstāvji arī guva priekšstatu par Zviedrijā izmantotajām metodēm, lai nodrošinātu veiksmīgu tiesu komunikāciju ar masu medijiem un informētu sabiedrību par tiesās pieņemtajiem nolēmumiem.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Valsts administrācija” darbojas ar mērķi veicināt darba metožu harmonizēšanu valsts pārvaldes sektorā. Programma atbalsta mācību vizītes, prakses iespējas un kontaktu dibināšanu un uzturēšanu starp valsts sektora darbiniekiem. Atbalstu piešķir projektiem, kuros iesaistītas vismaz trīs valstis no Ziemeļvalstu-Baltijas reģiona (Dānija, Igaunija, Īslande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija). Programma sedz līdz pat 60 % no ceļa un uzturēšanās izmaksām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties